sounds

Sounds and smells: 27.1.2017

Terve vaan kaikille! Uusi sivari Miska tässä. 

Vuosi on vaihtunut ja joululomakin on jo aikaa sitten lusittu. Blogiparka on jäänyt päivittämättä kiireiden takia, joten ajattelin että olisi ehkä korkea aika vähän kertoilla taidekoulun kuulumisista. 

2.1.2017 Pärähti kevätlukukausi käyntiin ja saatiin tusina uusia oppilaitakin, jotka aloittivat taidekoulussa opintonsa. Lämpimät tervetuliaiset heille, toivottavasti viihtyvät :). Mitenkähän muuten, tulossa on erittäin paljon mielenkiintoisia viikonloppukursseja ja kesäkurssitkin on jo ehditty julkaista. Kannattaa käydä vilkaisemassa koulun nettisivuilla tarjontaa. http://www.limingantaidekoulu.fi/esittely/viikonloppukurssit.

Niin jo, ensi viikolla on kritiikki, aiheena on ääni kuvan lähteenä. Postailen siitä kuvia sitten ensi kuun puolella ja ehkä ääniäkin.

Sitten vähän omia mietteitä, yleisesti ottaen kuuluu hyvää, ihmiset ovat mahtavia ja täällä töiden tekeminen miellyttävää. Ei ole pahaa sanottavaa :). Ainoa vaan että välillä on hiukan kiire, mutta pieni stressi pitää skarppina.

Tässä vielä kuva sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen pitämästä luennosta. Oli muuten oikeasti mielenkiintoinen ja hauska luento kun kävin seuraamassa.

Ensi kertaan moikka!

-Sivari Miska

Sounds and smells: 24.11.2016

 

Niin se päivä koitti, kun minä sivari Mikke astun vapauteen. Ajattelin kirjoittaa jotain runollista ja haikeaa ajastani täällä mutta taidan jättää hyvästini lyhyiksi. Siviilipalveluksen suoritus Limingan Taidekoulussa oli hyvä ratkaisu. Stressistä, ankarista ponnisteluista ja hermoja raastavista tehtävistä huolimatta muistelen tätä vuotta lämpimästi. Kiitos kaikille jotka ovat eläneet rinnallani.

Taidekoulun kuulumisiin: Eilen 23.11 oli kritiikki Ota Kantaa. Oppilaiden työt tosiaan olivat harkittuja vetoja, ottaen kantaa milloin mihinkin. Vallitseva mielipide oli että tämä oli hyvä kritiikki. Alla hieman maistiaista kritiikin annista. Eutanasia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusi sivari Miska aloitti 14.11 ja korvaa Miken Huomisesta 25.11 lähtien. Miska on tosi näppärä ja ystävällinen seuraaja, oikea sivari. Pian saa avata ensimmäisen luukun joulukalentereistakin jos olette semmoisia hankkineet :) ja joululomakin alkaa alle kuukauden kuluttua täällä opistolla.

Haluaisin toivottaa hyvää joulua jo nyt kun tämä on viimeinen blogini ja ennen kaikkea hyvää jatkoa muutenkin :) Se on sitten moikka moi kaikki!

-Sivari Mikke

 

Sounds and smells: 13.10.2016

Heipparallaa! Sivari Mikke tässä kirjottelee. Blogi raukka on jäänyt päivittämättä, mistähän aloittaisin että pääsisitte taas kärryille opiston menoista. Taidekoulun 50-vuotisjuhlat olivat tuossa perjantaina 30.9 ja paikalla oli mukavasti väkeä, nykyisistä entisiin oppilaisiin ja opettajiin ja muihin kanssa eläjiin. Myöhemmin samana iltana biletettiin 60-luvun tapaan, hienot ajan mukaiset asut ja musiikki tanssineen loi mainiota tunnelmaa. Alla kuva virallisista juhlista missä mm. Jyrki Poussu piti puheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten viikonloppuna la-su meillä oli sarjakuva ja kuvataide 24h tapahtumat ja kauppakeskus zeppeliinissä oli pop up näyttely. Viimeisin kritiikki mihin tuotiin kuvapäiväkirjoja oli eilen 12.10 keskiviikkona ja osallistujien aikaan saannokset ovat nähtävillä päärakennuksen aulan pöydällä. Uusi kritiikki pidetään 23.11 ja aiheena ota kantaa. Odotan aikaansaannoksia mielenkiinnolla ja sitten seuraavana päivänä 24.11 loppuukin urani Limingan Taidekoulun sivarina. Siinä nyt tällainen päivitys. Tuota noin, ehkä kuulette kuulumisia sitten taas kun tulee jotain asiaa mieleen :) hehe no pitäkää huolta!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 23.9.2016

Tervehys. Blogaaminen on ollut mielenpäällä mutta työkiireestä johtuen ei ole ehtinyt eikä muistanut. Pahoitteluni teille arvon lukijani.

Pop-up näyttelymme taiteilua viikonloppuna meni oikein mukavasti omasta mielestäni ainakin. (kuva: Roosa Inkinen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusi näyttely nousee pian kauppakeskus Zeppeliiniin kempeleeseen. 30.9 Juhlistamme Taidekoulun 50-vuotista taivalta. Ensin on ns. virallinen juhla missä on kahvitus ja puheita jonka jälkeen pidetään näyttelyn avajaiset josta jatketaan iltabileisiin. Mukava viikonloppu siis tiedossa jo noiden myötä mutta La - Su on myös Sarjakuva- ja kuvataide 24h tapahtumat! Lauantai klo 12 sunnuntaihin klo 12 asti, oh no, wou wou!

Jep no kirjottelen taas vaikka ensi viikolla, Moikka!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 5.9.2016

Terve terve.

Limingan Taiteilua viikonloppu lähestyy, meiän kouluki on mukana! Meillä on semmonen Pop-up näyttely joka kestää 2 päivää limingan vanhan kirjaston tiloissa ns. poliisitalolla. Seiniä on maalattu ja tauluja yms kamaa aletaan roikuttaa niille ihan kohta. Hyvää tulee, kannattaa tulla tsiigailee! Mitäs sitten täällä opistolla kuuluu ja haiskahtaa parhaillaan? Sarjislaiset oli viikonlopun Helsingissä sarjisfestareilla, kuvanveistossa olevat viimeistelivät veistoksiaan ennen kuin niistä tehdään muotti, loput porukoista kai vaan nautti viimesistä lämpimistä päivistä :) Hiukkasen tuntuu että viikonloppua ois voinu viettää vielä hetken, kun flunssaa ollut liikkeellä eikä oikein jaksaisi ryhtyä töihin taas. Eikai tässä sen kummempia, olkaa toisillenne armollisia :D

Moi moi!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 19.8.2016

Mooi. Opistolla on taas vilinää ja vilskettä, toista viikkoa syyslukukautta takana ja ihmiset alkaa jo tottua elämään taidekoulussa. Ulkona olo on hiukan harvinaisempi harrastus sateisen sään vuoksi, mutta esimerkiksi nuotiolla on ollut tulet jo muutamana päivänä. Ihmisillä on varmasti tekemistä kun ensimmäistä kritiikkiäkin voisi alkaa valmistelemaan päivä opintojen lisäksi. Tällä lukuvuoden ensimmäisellä kritiikillä ei ole kummoisempaa nimeä, mutta siinä on otettu satunnaisesti jae raamatusta josta tehdään taideteos maalaus opettajamme Hannun kritisoitavaksi. Huvittavinta minulle tässä on se että valitsin itse jakeet :) selailin raamattua koko illan ja muistelin makeimmat kohdat siitä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muuta ajankohtaista asiaa: muistakaa ihmiset ilmoittautua avoimeen yliopistoon. Ilmoittautumiset 26.8 mennessä! Tarjolla Taidehistoriaa, kasvatustieteitä ja kuvataide opintoja. Opiston väki on alkanut aktiivisemmin käyttämään somea, seuraathan meitä niin me seuraamme sitten sinua ;) Olemme Tumblrissa, Facebookissa, Instagrammissa, Twitterissä ja youtubessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikke kiittää ja kuittaa taas tältä kertaa. Pitäkää huolta, hei hei!

Sounds and smells: 20.7.2016

Terve terve, pitkästä aikaa. Toivottavasti olette kaivanneet blogi toimintaa, jos ette niin hähää täältä sitä tulee kuitenkin! On ollut ihan mälsää leikata nurmikkoa täällä, on sitä tärkeämpääkin puuhaa varmasti. Kuten juhlavuotemme kunniaksi järjestettävien näyttelyiden pystytys. Uusin Näillä lakeuksilla näyttely avattiin viimeviikon torstaina ja tässä se on pyörinyt ja käviöitäkin on ollut kivasti. Se veri, hiki ja kyyneleet jotka valuivat kasvoillamme eivät ehkä olleetkaan turhaa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Taidekoulu ja Vilho Lampi -museo eivät ole yhtäaikaa auki kuin ti - pe klo 12-15, joka on tuottanut mielipahaa. Taidekoulun päärakennuksen löytäminenkin on tuottanut haastetta jostain syystä useille kävijöille. Näyttelyssä on tarjolla melkoiset elämykset, tulkaa ja nähkää omin silmin!

Maistiaisiksi tässä Olli Pohjolan kantaaottava maalaus Kyykytettyjen ohimarssi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla näet Suvi Forssénin pronssi veistoksen Nakkikoppi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekä Tiina Vehkaperän Tulen kantaen lahjoja josta tässä näemme osan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jep, komea on näyttely, siis että tulkaapa vilkasee. Lukemisiin taas sitten ainakin kahdeksi viikoksi? Mooi!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 1.6.2016

1.6.2016

Moikka moi, Sivari Mikke tässä taas.

Viime torstaina päättärit ja uuden näyttelyn avajaiset meni hyvin, sitten ihmiset jo huristeli pois täältä kiireesti pitkin viikonloppua. Että näin kunnon kesä tuli ja oppilaat meni, aika hiljaista ollut nyt jo useampana kuumana(!) päivänä. Päällimmäisenä tältä ekalta viikolta yksinäni mielessäni on tietty eilinen, päivä joka ei koskaan loppunut. Siivoilin oman kolmos asuntolani sotkuja ja hikoilin sängyssä, tartutin itseeni viikonloppuna ikävän flunssan. Tiskiä riitti, vanhat ruuat piti heittää pois kaapeista, sulatin pakastimen, keräsin lasit ja metallit kierrätykseen, jne asuntolan siivoilua ja kunnossa pitoa kokopäivä. Tänään töissä silti taas porskutetaan, ruohoa pitää leikata ja luokkia tyhjentää tarpeettomasta tavarasta.

Ei tässä mitää keksi enää sanottavaa, tulkaa kesäkursseille kun vielä ehtii ilmoittautua, olkaa kiltisti ja ehkä kirjoitan ensiviikolla taas. Heippa!

-Sivari Mikke

Ps. Naakat kattoo ku ajan nurmee, saako ne paremmin ruokaa sieltä maasta kun on lyhyempi ruoho?

Sounds and smells: 20.5.2016

20.5.2016

Hei vaan! Viimepäivinä on satanut ja paistanut, pidän tästä. Pitäisi alkaa trimmailemaan pian opiston nurmikoita siistimpään kuntoon, keskiviikkona jo vähän lämmiteltiin tätä joka kesän askaretta varten. Työpaja jakso lähestyy loppuaan ja hauskaahan tuo on näyttänyt olevan. Ihmiset eivät malta syömään tulla kun on niin kivaa tehdä serigrafiaa, videoida, rakentaa hönnää tai tutustua erotiikan maailmaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itse olen valmistellut 26.5 alkavaa Näillä Lakeuksilla näyttelyä, joka kuuluu Limingan Taidekoulun 50v juhla ohjelmaan. Julisteiden ja kutsujen teko on ohi, näyttelytöiden kuskailu ja pystytys vielä käynnissä. Avajaiset järjestetään siis 26.5 klo 18.00 Vilho Lampi -museossa, kaikki kiinnostuneet ovat tietysti tervetulleita! Katso lisätietoja näyttelystä ja sen aukioloajoista etusivullamme sijaitsevasta linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pian lähtee käyntiin tämän kevään viimeinen kouluviikko, olen vähän ahdistunut siitä. Alkaa hässäkkä jolloin kaikki taulut ja muut kamat pitäisi saada oppilaiden matkaan, talteen tai roskalavalle... sitten opiskelijat lähtevät ja olen yksinäinen. En näe suurinta osaa heistä enää syksyllä, ehkä en enää koskaan, ikävähän tässä tulee väkisin. Noh kyllä tämä tästä, hymyillenhän sitä kuuluu tätä tietä jatkaa eikä pilata kaunista kesää murehtimalla. Tänne tuttuun turvalliseen taidekouluun tulee uudet kivat oppilaat ihan kohta. Jep, ensi viikkoon ihmiset!

Sounds and smells: 9.5.2016

9.5.2016

Moikka. Näyttelyn avajaiset ja lämmin rentoutumis viikonloppu ohi ja nyt takaisin työhön. Lehdet avautuvat opiston pihan koivuista ja voikukat kukkivat ikkunani alla, ihanaa kun kesä tulee. Voisin laittaa muutamia ottamiani kuvia tänne avajaismenoista, valitettavasti epähuomiossa kameran säädöt eivät olleet oikein kaikissa kuvissa ja ne epäonnistuivat, mutta tätä sattuu. Päärakennuksella oli oikea tungos avajaispäivänä,väki kuitenkin asteittain väheni siirryttäessä keltaiselle kivikoululle ja lopulta limingan kirjastoon. Oliko kyse että ihmiset eivät olleet tietoisia että näyttely jatkui vielä muualla? Jokatapauksessa täältä pesee kuvia

 

 

 

 

 

Myyntipöydän ympärillä pyöriporukkaa ja kauppakin taisi käydä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahvi maistui ja kuulumisia riitti jaettavaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siirryimme kivikoululle jatkamaan näyttelyä, se koostui veistoksista ja valokuvista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä sävellyksensä esittää Riina Paloniemi, artisti sai aplodit ja kukituksen hienosta esityksestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minulle jäi epäselväksi mistä yksisarvisia saa metsästettyä ja onko se laillista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valokuvia kivikoululla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten siirryttiin kirjastolle. Tässä ylpeä artisti poseeraa työnsä vieressä kun rehtori korjaa vinoon mennyttä taulua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjaston seinällä roikkui monia upeita töitä.

Siinäpä ne kuvat oli tällä kertaa, näyttely yhä avoinna jos kiinnostaa käydä! Ei minulla nyt muuta ole sanottavaakaan kuin että ensiviikkoon ystävät. Heipparallaa!

Sivut

Subscribe to RSS - sounds