Näyttely

Sounds and smells: 23.9.2016

Tervehys. Blogaaminen on ollut mielenpäällä mutta työkiireestä johtuen ei ole ehtinyt eikä muistanut. Pahoitteluni teille arvon lukijani.

Pop-up näyttelymme taiteilua viikonloppuna meni oikein mukavasti omasta mielestäni ainakin. (kuva: Roosa Inkinen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusi näyttely nousee pian kauppakeskus Zeppeliiniin kempeleeseen. 30.9 Juhlistamme Taidekoulun 50-vuotista taivalta. Ensin on ns. virallinen juhla missä on kahvitus ja puheita jonka jälkeen pidetään näyttelyn avajaiset josta jatketaan iltabileisiin. Mukava viikonloppu siis tiedossa jo noiden myötä mutta La - Su on myös Sarjakuva- ja kuvataide 24h tapahtumat! Lauantai klo 12 sunnuntaihin klo 12 asti, oh no, wou wou!

Jep no kirjottelen taas vaikka ensi viikolla, Moikka!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 5.9.2016

Terve terve.

Limingan Taiteilua viikonloppu lähestyy, meiän kouluki on mukana! Meillä on semmonen Pop-up näyttely joka kestää 2 päivää limingan vanhan kirjaston tiloissa ns. poliisitalolla. Seiniä on maalattu ja tauluja yms kamaa aletaan roikuttaa niille ihan kohta. Hyvää tulee, kannattaa tulla tsiigailee! Mitäs sitten täällä opistolla kuuluu ja haiskahtaa parhaillaan? Sarjislaiset oli viikonlopun Helsingissä sarjisfestareilla, kuvanveistossa olevat viimeistelivät veistoksiaan ennen kuin niistä tehdään muotti, loput porukoista kai vaan nautti viimesistä lämpimistä päivistä :) Hiukkasen tuntuu että viikonloppua ois voinu viettää vielä hetken, kun flunssaa ollut liikkeellä eikä oikein jaksaisi ryhtyä töihin taas. Eikai tässä sen kummempia, olkaa toisillenne armollisia :D

Moi moi!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 20.7.2016

Terve terve, pitkästä aikaa. Toivottavasti olette kaivanneet blogi toimintaa, jos ette niin hähää täältä sitä tulee kuitenkin! On ollut ihan mälsää leikata nurmikkoa täällä, on sitä tärkeämpääkin puuhaa varmasti. Kuten juhlavuotemme kunniaksi järjestettävien näyttelyiden pystytys. Uusin Näillä lakeuksilla näyttely avattiin viimeviikon torstaina ja tässä se on pyörinyt ja käviöitäkin on ollut kivasti. Se veri, hiki ja kyyneleet jotka valuivat kasvoillamme eivät ehkä olleetkaan turhaa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Taidekoulu ja Vilho Lampi -museo eivät ole yhtäaikaa auki kuin ti - pe klo 12-15, joka on tuottanut mielipahaa. Taidekoulun päärakennuksen löytäminenkin on tuottanut haastetta jostain syystä useille kävijöille. Näyttelyssä on tarjolla melkoiset elämykset, tulkaa ja nähkää omin silmin!

Maistiaisiksi tässä Olli Pohjolan kantaaottava maalaus Kyykytettyjen ohimarssi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla näet Suvi Forssénin pronssi veistoksen Nakkikoppi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekä Tiina Vehkaperän Tulen kantaen lahjoja josta tässä näemme osan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jep, komea on näyttely, siis että tulkaapa vilkasee. Lukemisiin taas sitten ainakin kahdeksi viikoksi? Mooi!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 20.5.2016

20.5.2016

Hei vaan! Viimepäivinä on satanut ja paistanut, pidän tästä. Pitäisi alkaa trimmailemaan pian opiston nurmikoita siistimpään kuntoon, keskiviikkona jo vähän lämmiteltiin tätä joka kesän askaretta varten. Työpaja jakso lähestyy loppuaan ja hauskaahan tuo on näyttänyt olevan. Ihmiset eivät malta syömään tulla kun on niin kivaa tehdä serigrafiaa, videoida, rakentaa hönnää tai tutustua erotiikan maailmaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itse olen valmistellut 26.5 alkavaa Näillä Lakeuksilla näyttelyä, joka kuuluu Limingan Taidekoulun 50v juhla ohjelmaan. Julisteiden ja kutsujen teko on ohi, näyttelytöiden kuskailu ja pystytys vielä käynnissä. Avajaiset järjestetään siis 26.5 klo 18.00 Vilho Lampi -museossa, kaikki kiinnostuneet ovat tietysti tervetulleita! Katso lisätietoja näyttelystä ja sen aukioloajoista etusivullamme sijaitsevasta linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pian lähtee käyntiin tämän kevään viimeinen kouluviikko, olen vähän ahdistunut siitä. Alkaa hässäkkä jolloin kaikki taulut ja muut kamat pitäisi saada oppilaiden matkaan, talteen tai roskalavalle... sitten opiskelijat lähtevät ja olen yksinäinen. En näe suurinta osaa heistä enää syksyllä, ehkä en enää koskaan, ikävähän tässä tulee väkisin. Noh kyllä tämä tästä, hymyillenhän sitä kuuluu tätä tietä jatkaa eikä pilata kaunista kesää murehtimalla. Tänne tuttuun turvalliseen taidekouluun tulee uudet kivat oppilaat ihan kohta. Jep, ensi viikkoon ihmiset!

Sounds and smells: 9.5.2016

9.5.2016

Moikka. Näyttelyn avajaiset ja lämmin rentoutumis viikonloppu ohi ja nyt takaisin työhön. Lehdet avautuvat opiston pihan koivuista ja voikukat kukkivat ikkunani alla, ihanaa kun kesä tulee. Voisin laittaa muutamia ottamiani kuvia tänne avajaismenoista, valitettavasti epähuomiossa kameran säädöt eivät olleet oikein kaikissa kuvissa ja ne epäonnistuivat, mutta tätä sattuu. Päärakennuksella oli oikea tungos avajaispäivänä,väki kuitenkin asteittain väheni siirryttäessä keltaiselle kivikoululle ja lopulta limingan kirjastoon. Oliko kyse että ihmiset eivät olleet tietoisia että näyttely jatkui vielä muualla? Jokatapauksessa täältä pesee kuvia

 

 

 

 

 

Myyntipöydän ympärillä pyöriporukkaa ja kauppakin taisi käydä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahvi maistui ja kuulumisia riitti jaettavaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siirryimme kivikoululle jatkamaan näyttelyä, se koostui veistoksista ja valokuvista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä sävellyksensä esittää Riina Paloniemi, artisti sai aplodit ja kukituksen hienosta esityksestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minulle jäi epäselväksi mistä yksisarvisia saa metsästettyä ja onko se laillista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valokuvia kivikoululla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten siirryttiin kirjastolle. Tässä ylpeä artisti poseeraa työnsä vieressä kun rehtori korjaa vinoon mennyttä taulua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjaston seinällä roikkui monia upeita töitä.

Siinäpä ne kuvat oli tällä kertaa, näyttely yhä avoinna jos kiinnostaa käydä! Ei minulla nyt muuta ole sanottavaakaan kuin että ensiviikkoon ystävät. Heipparallaa!

Sounds and smells: 5.5.2016

5.5.2016

Ilmat lämpenee kun kesä lähenee

ei untakaan saa kun aurinko paistaa

ja linnut laulaa yötä päivää.

Kesken matkan tunnen

sydän lyö levottomasti,

pitänee pysähtyä tänne hetkeksi.

Lehtipuun varjoon nurmelle

jätän painautumani merkiksi,

tässä hyvä oli olla

tyhjentää mieltä, levätä.

 

Moi vaan kaikki! Tuntuu haikealta kun koulu loppuu pian ja ihmiset lähtevät omille teilleen. Kesän saapuessa kannattaa kuitenkin suremisen sijasta nauttia hyvästä säästä kun sitä vielä kestää. Jonkun asian loppumenen on toisen alku, eikun vaan kohti uusia kujeita. Tänään 5.5 on taidekoulumme kevätnäyttelyn avajaiset klo 13 alkaen! Kaikki ovat tervetulleita tänne Limingan Taidekoulun päärakennukselle mistä jatkamme joen toiselle puolelle, vanhalle keltaiselle kivi koululle. Näyttely kierroksemme päättyy Limingan keskustassa sijaitsevaan kirjastoon. Näyttelyn vuoksi on ollut paljon kiireitä, päänvaivaa ja hullunkurisia tapauksia. Näyttely on kuitenkin vihdoin valmis ja kaikki on ollut sen arvoista.

 

 

 

 

 

Valokuvalinjan seinällä päärakennuksella näätte syanotypiaa, neulanreikäkameraa ja solargrafiaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä grafiikantöitä ja alla meidän Arimme :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päärakennukselta löytyy myös ällistyttävä Lemonotron soitin!

Kevätnäyttely jatkuu 22.5 asti ja on auki jokapäivä! Näyttely töitä löytyy Limingan kirjastolta, taidekoulun päärakennukselta ja joen toiselta puolelta keltaisesta vanhasta koulusta. Aukioloajatkin saattavat kiinnostaa teitä ja nehän ovat arkisin klo 10 - 18 sekä lauantaisin ja pyhäpäivinä klo 12-16. Tervetuloa näyttelyyn! Nauttikaa lämmöstä, nytkin paistaa aurinko :) Heihei!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 20.4.2016

20.4.2016

Tervehdys kaikille! Minulla on kerrottavaa, nimittäin nyt on tullut ainutkertainen mahdollisuus tilata itsellesi aito Limingan Taidekoulu 2015 - 2016 huppari! Hinta vetoketjulla 25€ ja vetoketjuttomana vain 21€! Alla näette kuvitelman miltä paita näyttää takaa päin.

 

 

 

 

 

 

 

Kevätnäyttely lähestyy, avajaisethan järjestetään 5.5. Muistakaahan tulla paikanpäälle klo 13! :) Avoimien ovien viikko meni ihan mukavasti, vaikkakin porukkaa toivottiin saapuvan enemmän paikalle. Taidekouluunhan saa tulla tutustumaan milloin vain haluaa, mutta näitä avoimia ovia voisi järjestää useamminkin kun ette te uskalla tulla muuten :D Nonii okei, ootte kivoja! Moi moii!

Sounds and smells: 31.3.2016

31.3.2016

Helou vaan teille! Hyvästi maaliskuu ja tervehdys huhtikuu, ilmat lämpenee ja linnut palaa liminkaan. Kivaa että odottamani kevät näyttää saapuneen :)

Eilen 30.3 oli näillänäkymin tämän kevään viimeinen kritiikki nimeltään sanoista kuviin. Kritiikissähän siis katsotaan oppilaiden valmistamia töitä ja kerrotaan mitä ne tuovat mieleen ja olisiko niissä jotain parannettavaa, välittyykö oikea viesti tai viekö joku yksityiskohta liikaa huomiota syyttä. Sanoista kuviin kritiikissä osallistujat ottivat kahdesta purkista molemmista yhden lapun joista muodostui sanapari kuten esim. Kalpea Peruna. Siitä sanaparista mikä sattui tulemaan piti tehdä joku taideteos, tuottihan se päänvaivaa kun sanat olivat satunnaiset eivätkä usein tuoneet mieleen juuri mitään. 

Surullinen etana SantiYago Delgado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meme Korhonen Pysähtynyt verso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Emilia Järvinen Iloisa sade, joka oli kai kaksiosainen mutta pidin tästä enemmän. Jos haluat kuvan siitä toisesta osasta ehdota muutoksia :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun asematunnelin vitriiniin ilmestyy huhti- ja toukokuussa ''Tila hengittää?'' näyttely. Avajaiset järjestetään 1.4 (huomenna!!) klo 18 siellä tunnelissa ja ''jatko klo 18.16 paikanpäällä paljastettavassa paikassa'' Uuu jännittävää :D Avajaisissa esiintyy Vapaalinjan vapaat naiset ns. ''Kroonikko-osasto'' Noiden kahden kuukauden aikana näyttely tila elää ja muuttuu, tila on koko ryhmän yhteinen teos. 

Tälläinen blogi tälläkertaa, ensiviikolla tuttuun tapaan uusiksi :) Pääsiäisen jälkeen on alennuksessa suklaamunia ja kaikkea herkkua, pistäkää suut makiaksi :D Moi moi!

Sounds and smells: 24.3.2016

24.3.2016

Moikkelis! Eilen avattiin Oulussa juhlavuoden ensimmäiset näyttelyt: Näillä lakeuksilla ja Ei hetkeäkään liian aikaisin. Näillä lakeuksilla oli täynnä limingan taidekoulun käyneiden tai siellä työskennelleiden kuvataiteilijoiden töitä. Mukana oli Toni Iskulehto, Hannu Lukin, Rauli Körkkö, Päivi Vehviläinen, Olli Pohjola, Niilo Komulainen, Jussi Valtakari ja Jyrki Riekki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yllä Rauli Körkön nimettömäksi jätetty sika poppeli veistos ja alla näette Hannu Lukinin öljymaaleilla tehdyn muotokuvan Murtolan Sakesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toni Iskulehto ja rakkaudenpastori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näyttelyn avasivat rehtorimme Ari Karvosen, P.-Pohjanmaan ja kainuun alueen taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Ulla Lassilan ja kuvataiteilija Hannu Lukinin pitämät puheet. puheiden jälkeen oli Tiina Vehkaperän ja Heidi Kestin performanssin vuoro. Palloja lensi, köydet ja vessapaperit kietoivat ihmisiä yhteen ja soittimet soivat ristiriitaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ari oli tuskin harjoitellut haitarin soittoa ennen esitystä, mutta se ei haitannut sillä kysehän oli hauskanpidosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En valitettavasti päässyt Valveelle Ei hetkeäkään liian aikaisin valokuva näyttelyyn kun kyytini Liminkaan lähti jo niin aikaisin :/ Mutta suosittelen että käytte tutustumassa ihan itse paikanpäällä siihen. Näyttely koostuu tämän lukuvuoden valokuvausopiskelijoiden töistä, olen jo joitain kyseisiä kuvia nähnytkin ja niissä on sitä jotain.

Kiitos lukemisesta, ensiviikolla sitten taas uusi blogi. Mukavaa päivää ja hyvää pääsiäistä!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 18.3.2016

18.3.2016

Hei te kaikki! Miten voitte? Toivottavasti hyvin, flunssa aalto näyttää ohittavan taidekoulun pikkuhiljaa. Limingan Taidekoulun 50 -vuotisjuhlan avaavat näyttelyt Oulussa ensi keskiviikkona 23.3 ''Näillä lakeuksilla'' Oulun kaupunginkirjastolla klo 14 ja ''Ei hetkeäkään liian aikaisin'' valokuvanäyttely Kulttuuritalo Valveella klo 16.30. Näillä lakeuksilla näyttely on avoinna 24.3 - 8.4 ja Ei hetkeäkään liian aikaisin on pari päivää pidempään 24.3 - 10.4. Ihaile alla olevia näyttelyiden julisteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensiviikon blogissa luvassa kuulumisia näyttelyistä. Tässä vaiheessa toivotan hyvää viikonloppua ja muistakaa pysyä upeina omina itsenänne.

- Sivari Mikke

Sivut

Subscribe to RSS - Näyttely