kritiikki

Sounds and smells: 27.1.2017

Terve vaan kaikille! Uusi sivari Miska tässä. 

Vuosi on vaihtunut ja joululomakin on jo aikaa sitten lusittu. Blogiparka on jäänyt päivittämättä kiireiden takia, joten ajattelin että olisi ehkä korkea aika vähän kertoilla taidekoulun kuulumisista. 

2.1.2017 Pärähti kevätlukukausi käyntiin ja saatiin tusina uusia oppilaitakin, jotka aloittivat taidekoulussa opintonsa. Lämpimät tervetuliaiset heille, toivottavasti viihtyvät :). Mitenkähän muuten, tulossa on erittäin paljon mielenkiintoisia viikonloppukursseja ja kesäkurssitkin on jo ehditty julkaista. Kannattaa käydä vilkaisemassa koulun nettisivuilla tarjontaa. http://www.limingantaidekoulu.fi/esittely/viikonloppukurssit.

Niin jo, ensi viikolla on kritiikki, aiheena on ääni kuvan lähteenä. Postailen siitä kuvia sitten ensi kuun puolella ja ehkä ääniäkin.

Sitten vähän omia mietteitä, yleisesti ottaen kuuluu hyvää, ihmiset ovat mahtavia ja täällä töiden tekeminen miellyttävää. Ei ole pahaa sanottavaa :). Ainoa vaan että välillä on hiukan kiire, mutta pieni stressi pitää skarppina.

Tässä vielä kuva sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen pitämästä luennosta. Oli muuten oikeasti mielenkiintoinen ja hauska luento kun kävin seuraamassa.

Ensi kertaan moikka!

-Sivari Miska

Sounds and smells: 24.11.2016

 

Niin se päivä koitti, kun minä sivari Mikke astun vapauteen. Ajattelin kirjoittaa jotain runollista ja haikeaa ajastani täällä mutta taidan jättää hyvästini lyhyiksi. Siviilipalveluksen suoritus Limingan Taidekoulussa oli hyvä ratkaisu. Stressistä, ankarista ponnisteluista ja hermoja raastavista tehtävistä huolimatta muistelen tätä vuotta lämpimästi. Kiitos kaikille jotka ovat eläneet rinnallani.

Taidekoulun kuulumisiin: Eilen 23.11 oli kritiikki Ota Kantaa. Oppilaiden työt tosiaan olivat harkittuja vetoja, ottaen kantaa milloin mihinkin. Vallitseva mielipide oli että tämä oli hyvä kritiikki. Alla hieman maistiaista kritiikin annista. Eutanasia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusi sivari Miska aloitti 14.11 ja korvaa Miken Huomisesta 25.11 lähtien. Miska on tosi näppärä ja ystävällinen seuraaja, oikea sivari. Pian saa avata ensimmäisen luukun joulukalentereistakin jos olette semmoisia hankkineet :) ja joululomakin alkaa alle kuukauden kuluttua täällä opistolla.

Haluaisin toivottaa hyvää joulua jo nyt kun tämä on viimeinen blogini ja ennen kaikkea hyvää jatkoa muutenkin :) Se on sitten moikka moi kaikki!

-Sivari Mikke

 

Sounds and smells: 13.10.2016

Heipparallaa! Sivari Mikke tässä kirjottelee. Blogi raukka on jäänyt päivittämättä, mistähän aloittaisin että pääsisitte taas kärryille opiston menoista. Taidekoulun 50-vuotisjuhlat olivat tuossa perjantaina 30.9 ja paikalla oli mukavasti väkeä, nykyisistä entisiin oppilaisiin ja opettajiin ja muihin kanssa eläjiin. Myöhemmin samana iltana biletettiin 60-luvun tapaan, hienot ajan mukaiset asut ja musiikki tanssineen loi mainiota tunnelmaa. Alla kuva virallisista juhlista missä mm. Jyrki Poussu piti puheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten viikonloppuna la-su meillä oli sarjakuva ja kuvataide 24h tapahtumat ja kauppakeskus zeppeliinissä oli pop up näyttely. Viimeisin kritiikki mihin tuotiin kuvapäiväkirjoja oli eilen 12.10 keskiviikkona ja osallistujien aikaan saannokset ovat nähtävillä päärakennuksen aulan pöydällä. Uusi kritiikki pidetään 23.11 ja aiheena ota kantaa. Odotan aikaansaannoksia mielenkiinnolla ja sitten seuraavana päivänä 24.11 loppuukin urani Limingan Taidekoulun sivarina. Siinä nyt tällainen päivitys. Tuota noin, ehkä kuulette kuulumisia sitten taas kun tulee jotain asiaa mieleen :) hehe no pitäkää huolta!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 19.8.2016

Mooi. Opistolla on taas vilinää ja vilskettä, toista viikkoa syyslukukautta takana ja ihmiset alkaa jo tottua elämään taidekoulussa. Ulkona olo on hiukan harvinaisempi harrastus sateisen sään vuoksi, mutta esimerkiksi nuotiolla on ollut tulet jo muutamana päivänä. Ihmisillä on varmasti tekemistä kun ensimmäistä kritiikkiäkin voisi alkaa valmistelemaan päivä opintojen lisäksi. Tällä lukuvuoden ensimmäisellä kritiikillä ei ole kummoisempaa nimeä, mutta siinä on otettu satunnaisesti jae raamatusta josta tehdään taideteos maalaus opettajamme Hannun kritisoitavaksi. Huvittavinta minulle tässä on se että valitsin itse jakeet :) selailin raamattua koko illan ja muistelin makeimmat kohdat siitä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muuta ajankohtaista asiaa: muistakaa ihmiset ilmoittautua avoimeen yliopistoon. Ilmoittautumiset 26.8 mennessä! Tarjolla Taidehistoriaa, kasvatustieteitä ja kuvataide opintoja. Opiston väki on alkanut aktiivisemmin käyttämään somea, seuraathan meitä niin me seuraamme sitten sinua ;) Olemme Tumblrissa, Facebookissa, Instagrammissa, Twitterissä ja youtubessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikke kiittää ja kuittaa taas tältä kertaa. Pitäkää huolta, hei hei!

Sounds and smells: 31.3.2016

31.3.2016

Helou vaan teille! Hyvästi maaliskuu ja tervehdys huhtikuu, ilmat lämpenee ja linnut palaa liminkaan. Kivaa että odottamani kevät näyttää saapuneen :)

Eilen 30.3 oli näillänäkymin tämän kevään viimeinen kritiikki nimeltään sanoista kuviin. Kritiikissähän siis katsotaan oppilaiden valmistamia töitä ja kerrotaan mitä ne tuovat mieleen ja olisiko niissä jotain parannettavaa, välittyykö oikea viesti tai viekö joku yksityiskohta liikaa huomiota syyttä. Sanoista kuviin kritiikissä osallistujat ottivat kahdesta purkista molemmista yhden lapun joista muodostui sanapari kuten esim. Kalpea Peruna. Siitä sanaparista mikä sattui tulemaan piti tehdä joku taideteos, tuottihan se päänvaivaa kun sanat olivat satunnaiset eivätkä usein tuoneet mieleen juuri mitään. 

Surullinen etana SantiYago Delgado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meme Korhonen Pysähtynyt verso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Emilia Järvinen Iloisa sade, joka oli kai kaksiosainen mutta pidin tästä enemmän. Jos haluat kuvan siitä toisesta osasta ehdota muutoksia :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun asematunnelin vitriiniin ilmestyy huhti- ja toukokuussa ''Tila hengittää?'' näyttely. Avajaiset järjestetään 1.4 (huomenna!!) klo 18 siellä tunnelissa ja ''jatko klo 18.16 paikanpäällä paljastettavassa paikassa'' Uuu jännittävää :D Avajaisissa esiintyy Vapaalinjan vapaat naiset ns. ''Kroonikko-osasto'' Noiden kahden kuukauden aikana näyttely tila elää ja muuttuu, tila on koko ryhmän yhteinen teos. 

Tälläinen blogi tälläkertaa, ensiviikolla tuttuun tapaan uusiksi :) Pääsiäisen jälkeen on alennuksessa suklaamunia ja kaikkea herkkua, pistäkää suut makiaksi :D Moi moi!

Subscribe to RSS - kritiikki