kesä

Sounds and smells: 20.7.2016

Terve terve, pitkästä aikaa. Toivottavasti olette kaivanneet blogi toimintaa, jos ette niin hähää täältä sitä tulee kuitenkin! On ollut ihan mälsää leikata nurmikkoa täällä, on sitä tärkeämpääkin puuhaa varmasti. Kuten juhlavuotemme kunniaksi järjestettävien näyttelyiden pystytys. Uusin Näillä lakeuksilla näyttely avattiin viimeviikon torstaina ja tässä se on pyörinyt ja käviöitäkin on ollut kivasti. Se veri, hiki ja kyyneleet jotka valuivat kasvoillamme eivät ehkä olleetkaan turhaa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Taidekoulu ja Vilho Lampi -museo eivät ole yhtäaikaa auki kuin ti - pe klo 12-15, joka on tuottanut mielipahaa. Taidekoulun päärakennuksen löytäminenkin on tuottanut haastetta jostain syystä useille kävijöille. Näyttelyssä on tarjolla melkoiset elämykset, tulkaa ja nähkää omin silmin!

Maistiaisiksi tässä Olli Pohjolan kantaaottava maalaus Kyykytettyjen ohimarssi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla näet Suvi Forssénin pronssi veistoksen Nakkikoppi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekä Tiina Vehkaperän Tulen kantaen lahjoja josta tässä näemme osan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jep, komea on näyttely, siis että tulkaapa vilkasee. Lukemisiin taas sitten ainakin kahdeksi viikoksi? Mooi!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 1.6.2016

1.6.2016

Moikka moi, Sivari Mikke tässä taas.

Viime torstaina päättärit ja uuden näyttelyn avajaiset meni hyvin, sitten ihmiset jo huristeli pois täältä kiireesti pitkin viikonloppua. Että näin kunnon kesä tuli ja oppilaat meni, aika hiljaista ollut nyt jo useampana kuumana(!) päivänä. Päällimmäisenä tältä ekalta viikolta yksinäni mielessäni on tietty eilinen, päivä joka ei koskaan loppunut. Siivoilin oman kolmos asuntolani sotkuja ja hikoilin sängyssä, tartutin itseeni viikonloppuna ikävän flunssan. Tiskiä riitti, vanhat ruuat piti heittää pois kaapeista, sulatin pakastimen, keräsin lasit ja metallit kierrätykseen, jne asuntolan siivoilua ja kunnossa pitoa kokopäivä. Tänään töissä silti taas porskutetaan, ruohoa pitää leikata ja luokkia tyhjentää tarpeettomasta tavarasta.

Ei tässä mitää keksi enää sanottavaa, tulkaa kesäkursseille kun vielä ehtii ilmoittautua, olkaa kiltisti ja ehkä kirjoitan ensiviikolla taas. Heippa!

-Sivari Mikke

Ps. Naakat kattoo ku ajan nurmee, saako ne paremmin ruokaa sieltä maasta kun on lyhyempi ruoho?

Sounds and smells: 20.5.2016

20.5.2016

Hei vaan! Viimepäivinä on satanut ja paistanut, pidän tästä. Pitäisi alkaa trimmailemaan pian opiston nurmikoita siistimpään kuntoon, keskiviikkona jo vähän lämmiteltiin tätä joka kesän askaretta varten. Työpaja jakso lähestyy loppuaan ja hauskaahan tuo on näyttänyt olevan. Ihmiset eivät malta syömään tulla kun on niin kivaa tehdä serigrafiaa, videoida, rakentaa hönnää tai tutustua erotiikan maailmaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itse olen valmistellut 26.5 alkavaa Näillä Lakeuksilla näyttelyä, joka kuuluu Limingan Taidekoulun 50v juhla ohjelmaan. Julisteiden ja kutsujen teko on ohi, näyttelytöiden kuskailu ja pystytys vielä käynnissä. Avajaiset järjestetään siis 26.5 klo 18.00 Vilho Lampi -museossa, kaikki kiinnostuneet ovat tietysti tervetulleita! Katso lisätietoja näyttelystä ja sen aukioloajoista etusivullamme sijaitsevasta linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pian lähtee käyntiin tämän kevään viimeinen kouluviikko, olen vähän ahdistunut siitä. Alkaa hässäkkä jolloin kaikki taulut ja muut kamat pitäisi saada oppilaiden matkaan, talteen tai roskalavalle... sitten opiskelijat lähtevät ja olen yksinäinen. En näe suurinta osaa heistä enää syksyllä, ehkä en enää koskaan, ikävähän tässä tulee väkisin. Noh kyllä tämä tästä, hymyillenhän sitä kuuluu tätä tietä jatkaa eikä pilata kaunista kesää murehtimalla. Tänne tuttuun turvalliseen taidekouluun tulee uudet kivat oppilaat ihan kohta. Jep, ensi viikkoon ihmiset!

Sounds and smells: 9.5.2016

9.5.2016

Moikka. Näyttelyn avajaiset ja lämmin rentoutumis viikonloppu ohi ja nyt takaisin työhön. Lehdet avautuvat opiston pihan koivuista ja voikukat kukkivat ikkunani alla, ihanaa kun kesä tulee. Voisin laittaa muutamia ottamiani kuvia tänne avajaismenoista, valitettavasti epähuomiossa kameran säädöt eivät olleet oikein kaikissa kuvissa ja ne epäonnistuivat, mutta tätä sattuu. Päärakennuksella oli oikea tungos avajaispäivänä,väki kuitenkin asteittain väheni siirryttäessä keltaiselle kivikoululle ja lopulta limingan kirjastoon. Oliko kyse että ihmiset eivät olleet tietoisia että näyttely jatkui vielä muualla? Jokatapauksessa täältä pesee kuvia

 

 

 

 

 

Myyntipöydän ympärillä pyöriporukkaa ja kauppakin taisi käydä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahvi maistui ja kuulumisia riitti jaettavaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siirryimme kivikoululle jatkamaan näyttelyä, se koostui veistoksista ja valokuvista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä sävellyksensä esittää Riina Paloniemi, artisti sai aplodit ja kukituksen hienosta esityksestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minulle jäi epäselväksi mistä yksisarvisia saa metsästettyä ja onko se laillista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valokuvia kivikoululla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten siirryttiin kirjastolle. Tässä ylpeä artisti poseeraa työnsä vieressä kun rehtori korjaa vinoon mennyttä taulua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjaston seinällä roikkui monia upeita töitä.

Siinäpä ne kuvat oli tällä kertaa, näyttely yhä avoinna jos kiinnostaa käydä! Ei minulla nyt muuta ole sanottavaakaan kuin että ensiviikkoon ystävät. Heipparallaa!

Sounds and smells: 5.5.2016

5.5.2016

Ilmat lämpenee kun kesä lähenee

ei untakaan saa kun aurinko paistaa

ja linnut laulaa yötä päivää.

Kesken matkan tunnen

sydän lyö levottomasti,

pitänee pysähtyä tänne hetkeksi.

Lehtipuun varjoon nurmelle

jätän painautumani merkiksi,

tässä hyvä oli olla

tyhjentää mieltä, levätä.

 

Moi vaan kaikki! Tuntuu haikealta kun koulu loppuu pian ja ihmiset lähtevät omille teilleen. Kesän saapuessa kannattaa kuitenkin suremisen sijasta nauttia hyvästä säästä kun sitä vielä kestää. Jonkun asian loppumenen on toisen alku, eikun vaan kohti uusia kujeita. Tänään 5.5 on taidekoulumme kevätnäyttelyn avajaiset klo 13 alkaen! Kaikki ovat tervetulleita tänne Limingan Taidekoulun päärakennukselle mistä jatkamme joen toiselle puolelle, vanhalle keltaiselle kivi koululle. Näyttely kierroksemme päättyy Limingan keskustassa sijaitsevaan kirjastoon. Näyttelyn vuoksi on ollut paljon kiireitä, päänvaivaa ja hullunkurisia tapauksia. Näyttely on kuitenkin vihdoin valmis ja kaikki on ollut sen arvoista.

 

 

 

 

 

Valokuvalinjan seinällä päärakennuksella näätte syanotypiaa, neulanreikäkameraa ja solargrafiaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä grafiikantöitä ja alla meidän Arimme :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päärakennukselta löytyy myös ällistyttävä Lemonotron soitin!

Kevätnäyttely jatkuu 22.5 asti ja on auki jokapäivä! Näyttely töitä löytyy Limingan kirjastolta, taidekoulun päärakennukselta ja joen toiselta puolelta keltaisesta vanhasta koulusta. Aukioloajatkin saattavat kiinnostaa teitä ja nehän ovat arkisin klo 10 - 18 sekä lauantaisin ja pyhäpäivinä klo 12-16. Tervetuloa näyttelyyn! Nauttikaa lämmöstä, nytkin paistaa aurinko :) Heihei!

-Sivari Mikke

Subscribe to RSS - kesä