Blogi

Sounds and smells: 19.8.2016

Mooi. Opistolla on taas vilinää ja vilskettä, toista viikkoa syyslukukautta takana ja ihmiset alkaa jo tottua elämään taidekoulussa. Ulkona olo on hiukan harvinaisempi harrastus sateisen sään vuoksi, mutta esimerkiksi nuotiolla on ollut tulet jo muutamana päivänä. Ihmisillä on varmasti tekemistä kun ensimmäistä kritiikkiäkin voisi alkaa valmistelemaan päivä opintojen lisäksi. Tällä lukuvuoden ensimmäisellä kritiikillä ei ole kummoisempaa nimeä, mutta siinä on otettu satunnaisesti jae raamatusta josta tehdään taideteos maalaus opettajamme Hannun kritisoitavaksi. Huvittavinta minulle tässä on se että valitsin itse jakeet :) selailin raamattua koko illan ja muistelin makeimmat kohdat siitä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muuta ajankohtaista asiaa: muistakaa ihmiset ilmoittautua avoimeen yliopistoon. Ilmoittautumiset 26.8 mennessä! Tarjolla Taidehistoriaa, kasvatustieteitä ja kuvataide opintoja. Opiston väki on alkanut aktiivisemmin käyttämään somea, seuraathan meitä niin me seuraamme sitten sinua ;) Olemme Tumblrissa, Facebookissa, Instagrammissa, Twitterissä ja youtubessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikke kiittää ja kuittaa taas tältä kertaa. Pitäkää huolta, hei hei!

Sounds and smells: 31.3.2016

31.3.2016

Helou vaan teille! Hyvästi maaliskuu ja tervehdys huhtikuu, ilmat lämpenee ja linnut palaa liminkaan. Kivaa että odottamani kevät näyttää saapuneen :)

Eilen 30.3 oli näillänäkymin tämän kevään viimeinen kritiikki nimeltään sanoista kuviin. Kritiikissähän siis katsotaan oppilaiden valmistamia töitä ja kerrotaan mitä ne tuovat mieleen ja olisiko niissä jotain parannettavaa, välittyykö oikea viesti tai viekö joku yksityiskohta liikaa huomiota syyttä. Sanoista kuviin kritiikissä osallistujat ottivat kahdesta purkista molemmista yhden lapun joista muodostui sanapari kuten esim. Kalpea Peruna. Siitä sanaparista mikä sattui tulemaan piti tehdä joku taideteos, tuottihan se päänvaivaa kun sanat olivat satunnaiset eivätkä usein tuoneet mieleen juuri mitään. 

Surullinen etana SantiYago Delgado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meme Korhonen Pysähtynyt verso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Emilia Järvinen Iloisa sade, joka oli kai kaksiosainen mutta pidin tästä enemmän. Jos haluat kuvan siitä toisesta osasta ehdota muutoksia :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun asematunnelin vitriiniin ilmestyy huhti- ja toukokuussa ''Tila hengittää?'' näyttely. Avajaiset järjestetään 1.4 (huomenna!!) klo 18 siellä tunnelissa ja ''jatko klo 18.16 paikanpäällä paljastettavassa paikassa'' Uuu jännittävää :D Avajaisissa esiintyy Vapaalinjan vapaat naiset ns. ''Kroonikko-osasto'' Noiden kahden kuukauden aikana näyttely tila elää ja muuttuu, tila on koko ryhmän yhteinen teos. 

Tälläinen blogi tälläkertaa, ensiviikolla tuttuun tapaan uusiksi :) Pääsiäisen jälkeen on alennuksessa suklaamunia ja kaikkea herkkua, pistäkää suut makiaksi :D Moi moi!

Sounds and smells: 24.3.2016

24.3.2016

Moikkelis! Eilen avattiin Oulussa juhlavuoden ensimmäiset näyttelyt: Näillä lakeuksilla ja Ei hetkeäkään liian aikaisin. Näillä lakeuksilla oli täynnä limingan taidekoulun käyneiden tai siellä työskennelleiden kuvataiteilijoiden töitä. Mukana oli Toni Iskulehto, Hannu Lukin, Rauli Körkkö, Päivi Vehviläinen, Olli Pohjola, Niilo Komulainen, Jussi Valtakari ja Jyrki Riekki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yllä Rauli Körkön nimettömäksi jätetty sika poppeli veistos ja alla näette Hannu Lukinin öljymaaleilla tehdyn muotokuvan Murtolan Sakesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toni Iskulehto ja rakkaudenpastori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näyttelyn avasivat rehtorimme Ari Karvosen, P.-Pohjanmaan ja kainuun alueen taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Ulla Lassilan ja kuvataiteilija Hannu Lukinin pitämät puheet. puheiden jälkeen oli Tiina Vehkaperän ja Heidi Kestin performanssin vuoro. Palloja lensi, köydet ja vessapaperit kietoivat ihmisiä yhteen ja soittimet soivat ristiriitaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ari oli tuskin harjoitellut haitarin soittoa ennen esitystä, mutta se ei haitannut sillä kysehän oli hauskanpidosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En valitettavasti päässyt Valveelle Ei hetkeäkään liian aikaisin valokuva näyttelyyn kun kyytini Liminkaan lähti jo niin aikaisin :/ Mutta suosittelen että käytte tutustumassa ihan itse paikanpäällä siihen. Näyttely koostuu tämän lukuvuoden valokuvausopiskelijoiden töistä, olen jo joitain kyseisiä kuvia nähnytkin ja niissä on sitä jotain.

Kiitos lukemisesta, ensiviikolla sitten taas uusi blogi. Mukavaa päivää ja hyvää pääsiäistä!

-Sivari Mikke

Sounds and smells: 18.3.2016

18.3.2016

Hei te kaikki! Miten voitte? Toivottavasti hyvin, flunssa aalto näyttää ohittavan taidekoulun pikkuhiljaa. Limingan Taidekoulun 50 -vuotisjuhlan avaavat näyttelyt Oulussa ensi keskiviikkona 23.3 ''Näillä lakeuksilla'' Oulun kaupunginkirjastolla klo 14 ja ''Ei hetkeäkään liian aikaisin'' valokuvanäyttely Kulttuuritalo Valveella klo 16.30. Näillä lakeuksilla näyttely on avoinna 24.3 - 8.4 ja Ei hetkeäkään liian aikaisin on pari päivää pidempään 24.3 - 10.4. Ihaile alla olevia näyttelyiden julisteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensiviikon blogissa luvassa kuulumisia näyttelyistä. Tässä vaiheessa toivotan hyvää viikonloppua ja muistakaa pysyä upeina omina itsenänne.

- Sivari Mikke

Sounds and smells: 1.3.2016

1.3.2016

Kukkuu onko vielä hereillä ketään

aamiaisella istukaamme samaan pöytään

tarjolla hedelmiä puuroa leipää

puhuttaa kuinka nenästä valuu räkää

tänään jälleen työpäiväämme valaisee aurinkoinen pakkas sää

hyvää maaliskuun ensimmäistä päivää!

Joo moikka vaan kaikille lukijoille taas. Koitin aloittaa tämän blogi juttuni jotenkin hauskasti, toivottavasti nautitte tuotoksestani. Viimeviikon perjantaina kävimme porukalla taidenäyttelyn avajaisissa Kemissä. Näyttelyn nimi oli Savotan jälkiä ja se koostui Jyrki Poussun, Kari Södön ja Antti Ylösen puuveistoksista. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä Jyrki Poussu esittelee valtikkaansa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä Antti Ylösen Existence joka koostui kuudesta osasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kari Södön Pyydys / Trap, joka muistutti jonkinlaista metsää. Teoksen sisään pystyi menemään ja menimmekin sinne tanssimaan illan viimeisen tanssin.

Siinä oli perjantain tarina, mutta nyt on tiistai ja taas saunapäivä. Hyviä löylyjä ja pitäkää lippu korkealla!

- Sivari Mikke

Subscribe to RSS - Blogi