Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

maanantai, joulukuu 14, 2009

Joulupukkia odotellessa

Viimeinen työviikko ennen joululomaa alkoi. Koulun joulukuusi näytti kovin sovinnaiselta punaisine palloineen, kunnes ihmiset ymmärsivät lisätä sinne omia koristeitaan. Ja joulua odotellessa kannattaa seurata sarjislinjan joulukalenteria.

keskiviikko, joulukuu 09, 2009

Entisiä sarjislinjalaisia

Peuta, Salmari ja Tiilikka

Lahjakkaita ihmisiä tupsahti vierailulle Liminkaan. Näiden vauhdikkaiden ja aikaansaavien sarjisblogeja on ilo seurata. Tiilikan esikoisromaani julkaistaan tammikuussa. "Tuhmat tytöt" joutuivat heti töihin ja videokuvaushommiin.

Tämän päivän luennolla annettiin seuraavan kritiikkitehtävän aihe: Galleriasarjakuva - eli sarjakuvan keinoja käyttävä työ, joka on tehty esitettäväksi näyttelyolosuhteissa. Kritiikkipäivä on vasta ensi vuosikymmenellä eli 13.1.2010.

tiistai, joulukuu 08, 2009

Ole nuori! Ole reipas!Tämmöinen kilpailu kaipaa osallistujia:


Pistä osattomuus paperille! osallistu sarjakuvakilpailuun

Vuosi 2010 on EU:n köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuosi. Suomessa tavoitteena on vahvistaa osallisuutta ja lisätä ymmärrystä köyhyydestä ja syrjäytymisestä teemalla "Rakennetaan yhteiskunta kaikille". Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kemin kaupunki haastavat Pohjois-Suomen lapset ja alle 20-vuotiaat nuoret kertomaan kuvin, kuinka he näkevät ja kokevat vuoden sanoman.

Kaikille mahdollisen yhteiskunnan tekeminen ei ole helppoa, mutta se on ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen asia. Sarjakuvakilpailulla etsimme teemavuoden ydinviestejä ytimekkäästi kuvaavia ja havainnollistavia sarjakuvia, joita käytämme kuvittamaan teemavuoden materiaaleja. Palkintoina on tavaralahjoja.

Kilpailussa Pohjois-Suomen lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten tehtävänä on piirtää 1–3 ruutua sisältävä mustavalkoinen sarjakuva A4-kokoiselle paperille. Kilpailutöitä ei palauteta. Töiden taakse tulee nimi, ikä, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite. Työt toimitetaan 17.1.2010 mennessä Lasten kulttuurikeskus Sarjis, Kauppakatu 27, 94100 Kemi.


# Teemavuoden ydinviestejä ovat:

Täältä tullaan elämä – köyhän lapsuus Köyhänä, pätkittäin
Köyhänä koko elämä Unohdetut yksineläjät
Sairas köyhyys Kyydistä pudotetut ja vauhdista jääneet
"ETA- sukupolvi" (Ei Työtä tai Ammattia) Kainot köyhät
Byrokratian vangit

Sarjakuvakilpailun järjestävät THL ja Kemin kaupunki. Kilpailun voittajat julkistetaan alkukeväällä 2010 Kemissä valtakunnallisen teemavuoden aloitustilaisuudessa. Suomessa teemavuoden toteutusta koordinoi THL ja rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä Euroopan unioni.

o Kilpailutyöt kulkevat teemavuoden matkassa!

Kilpailuun lähetettyjä töitä käytetään monipuolisesti teemavuoden tiedottamisessa, verkkoviestinnässä ja painotuotteissa. Teosten taloudelliset oikeudet siirtyvät rahoittajaviranomaiselle ja THL:lle. Kilpailuun osallistuja sitoutuu olemaan vetoamatta tekijänoikeuslainsäädännön mukaisiin taloudellisiin oikeuksiin, mikäli työn yhteydessä syntyy suojattuja tuotoksia. Moraaliset tekijänoikeudet eivät siirry rajoittajaviranomaiselle. Moraalisia oikeuksia ovat mm. tekijän oikeus tulla mainituksi tekijänä tuotoksen yhteydessä ja oikeus vastustaa tuotoksen muuttamista yms. tekijää halventamalla tavalla.

Lisätietoja teemavuodesta
Anna Keto-Tokoi, anna.keto-tokoi@thl
sarjakuvista
Outi Hyvönen, outi.hyvonen@kemi.fi

Tämä siis niille,joilla ikä ei vielä rajoita.

tiistai, joulukuu 01, 2009

Pimeys tuli

Limingan kunnan keskustaa on kaivettu ja käännetty ylösalaisin kuukausitolkulla. Päättäjät ovat päättäneet, että kunnan keskeiseksi monumentiksi tarvitaan liikenneympyrä. Joku kaivinkone ilmeisesti rouhaisi sähkökaapelin poikki. Siihen pysähtyi sarjakuvalinjan animaatiotyöskentely, kun sähköt katkesivat. Eniten ihmisiä näytti huolestuttavan se, ettei tänään ehkä saada lämmintä ruokaa. Saatiin kuitenkin. Sähköt tulivat takaisin ja tunnelma katosi. Ja Hep! Tänään avautui joulukalenterin ensimmäinen luukku.