Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

tiistai, lokakuu 27, 2009

Piuhat sekaisinNettisivuja on kaikki selanneet. Rakentaminen on jo vähän haastavampaa. Oman haasteensa kurssille luo taidekoulun ailahtelevasti toimiva netti.

Voi olla että netti pätkii, kun Limingan keskustassa kaivellaan johtoja maasta. Todennäköisempi vaihtoehto on, että jossain päin meidän verkkoa on pöpö. Kun kone seuraavan kerran kysyy, päivitetäänkö virustorjuntaa, niin päivitetään.

tiistai, lokakuu 13, 2009

Tehokasta


Väriopista saadaan tehtävä per päivä. Osa opiskelijoista valittelee, ettei ehdi nukkua riittävästi.

Höpöpuhetta. Oheisen kuvan Rika saattaa näyttää pelkästään nukkuvan auditoriossa, mutta samalla hän itseasiassa luo voimakasta kylläisyyskontrastia punaisen eri asteikoilla.

perjantai, lokakuu 09, 2009

Pesänrakentajat

Kuva: Meri-Tuuli Laakso

Veijarit! Rakensivat majan keskelle A-luokkaa. Taisipa siellä muutama jopa viettää yönsä. Miten tuohon pitäisi suhtautua? Hmmm... sanotaan, että kaikki luova toiminta on sallittua, niin kauan kun se ei häiritse työskentelyä.

torstai, lokakuu 08, 2009

Tutkimusmatkalla

Emu ja Sara etsivät referenssimateriaalia

Auditoriossa valmistauduttiin tulevaan vuosijulkaisuun kaivautumalla suomalaisuuden pimeään ytimeen. Tilaisuuden jälkeen päärakennukseen jäi vielä joukkio käymään kiivasta keskustelua mangasta. Sara ja Emu joutuvat perustelemaan kantansa sarjakuvamuodossa.

maanantai, lokakuu 05, 2009

Petteri saapui

Petteri Tikkanen ja Colonel Sweeto

Viikonlopun 24 tunnin sarjakuvatapahtuma meni mukavasti ja tunnelma oli hyvä. (videolinkki) Kaikkiaan 36 sarjakuvapiirtäjää sai koko 24-sivuisen projektin valmiiksi vuorokauden aikana. Ohion yliopistoon on lähdössä reilusti yli 800 sivua sarjakuvaa, kunhan Mikko saa ensin luettua kaiken. Tällä viikolla aloitetaan uuden vuosijulkaisun hahmottelu. Sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen tuli kaveriksi tämän viikon ajaksi ja on mukana projektissa myös myöhemmin.

lauantai, lokakuu 03, 2009

24 tuntia sarjakuvaa

Keijjo täyttää ilmoittautumislomaketta

24 tunnin sarjakuvatapahtuma alkoi. Kynät laskeutuivat paperille lauantaiaamuna kello 10 ja sarjakuvat ovat valmiina sunnuntaina kello 10. Tavoitteena on saada vuorokauden aikana valmiiksi 24-sivuinen sarjakuva. Samoihin aikoihin eripuolilla maailmaa sarjakuvapiirtäjät ovat kokoontuneet yhteen, Limingassa osallistujia on enemmän kuin koskaan. Ainakin 48 innokasta aikoo selviytyä sarjakuvamaratonista. Kansainvälistä tapahtumaa voi seurailla useista blogeista.

http://24tunnissa.vuodatus.net/
http://24tuntiasarjakuvaa.info/main.php
http://www.24hourcomicsday.com/

torstai, lokakuu 01, 2009

Fotaria ja pienlehtiä

Emmiina ja Cintiq

Sarjakuvantekijälle kuvankäsittelyohjelmien hallitseminen alkaa olla välttämätöntä. Pari viikkoa on perehdytty Photoshopin saloihin. Samalla on tehty pienlehtiä ja kirjailija Essi Kummu ehti pitää välissä viikonmittaisen käsikirjoituskurssin. Emmiinasta ja Wacomin Cintiq piirtonäytöstä tuli erottamattomat kaverit.