Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

maanantai, elokuu 31, 2009

Suunnittelukilpailu!

Tunnus vuoden 2011 suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlille

Sarjakuvantekijät ry. ja Suomen sarjakuvaseura ry. yhteistyökumppaneineen järjestävät vuodelle 2011 monenlaisia tapahtumia, näyttelyitä ja julkaisuja. Silloin tulee kuluneeksi 100 vuotta ensimmäisen kotimaisen sarjakuvakirjan ilmestymisestä (Professori Itikaisen tutkimusretki, WSOY 1911). Juhlimme koko kotimaisen sarjakuvan historiaa ja sen kaikkia muotoja, emme vain yhtä kirjaa tai vain vanhimpia tai uusimpia sarjakuvia.

Sarjakuvantekijät ry. ja Suomen sarjakuvaseura ry. julistavat kilpailun kuvallisen tunnuksen suunnittelusta. Tunnusta on tarkoitus käyttää erilaisissä yhteyksissä, esim. julisteissa, ilmoituksissa ja muissa julkaisuissa mukaan lukien juhlavuonna julkaistavat kotimaiset sarjakuvat.

Kilpailun tuomaristo on: puheenjohtajana graafikko Tiina Paju, sarjakuvatoimittaja Juhani Tolvanen ja Sarjakuvantekijät ry:n sihteeri Kalervo Pulkkinen. Tuomaristo jakaa yhden pääpalkinnon 1500 € sekä mahdollisesti pienempiä tunnustuspalkintoja.
Kilpailuaika on 15.8. –15.10.2009 ja kilpailun voittaja julkistetaan marraskuun puolivälissä yhdistyksen nettisivuilla.

http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1271

perjantai, elokuu 28, 2009

Anatomiaa ja muotokuvia

Yksityiskohta Siru Molariuksen anatomiasarjakuvasta

Perjantai on palautepäivä. Töitä tämän viikon aikana on tehty niin paljon, että kaikkiin ei syvällisesti ehditä yhden aamupäivän aikana edes perehtyä. Osa töistä on esillä päärakennuksessa auditorion puoleisella seinällä. Hyvältä näyttää!

Anne Lehtolan omakuva

torstai, elokuu 27, 2009

Interiööri ja eksteriööri

Henna Mieskolaisen interiööripiirustus

Tämän viikon piirustuskurssit ovat loppusuoralla. Iltapäivän ja illan viimeinen tehtävä oli omakuvan piirtäminen. Huomenna havainnostapiirtämisen ja anatomian kurssin tuloksia katsellaan auditoriossa. Illalla Keijjo viritteli kerhotoimintaa, kirjoittamisesta kiinnostuneet ihmiset kokoontuvat seuraavan kerran ensi torstaina grafiikantilan yläkerrassa.

tiistai, elokuu 25, 2009

Omituiset otukset

Ensimmäinen vuosikurssi on jaettu kahteen ryhmään. Maanantaina B-ryhmä aloitti havainnostapiirtämisen kurssin. Mikko ja Liana vetävät A-ryhmälle liikunnallisen anatomian kurssia. Sää on niin kiva, että opiskella voi myös ulkona auringonpaisteessa. Anatomian kurssilla tosin voi joutua pukeutumaan biojätesäkkiin. Keskiviikkona iltapäivällä Mikko pitää koko koululle luennon klassisemmasta anatomiasta.

perjantai, elokuu 21, 2009

Taiteiden yö

Emun taiteiden ilta...

Viime yönä palattiin takaisin Oulun taiteiden yöstä. Kävimme tutustumassa Saarelan veistospuistoon, Oulun taidemuseoon ja Kulttuuritalo Valveen valokuvanäyttelyihin. Kiertoajelun jälkeen kaupunki oli täynnä kulttuuria ja häppeningiä. Tarjontaa oli niin paljon, että mahdotonta oli ehtiä joka tapahtumaan.

...ja taiteiden aamu.

tiistai, elokuu 18, 2009

Vastamainoskilpailu!


Nyt kulutuskulttuuria kritisoimaan! Vastamainoskilpailu Mainoskupla käynnistyy tänä syksynä viidettä kertaa. Tällä kertaa kilpailutöitä tuomaroivat valokuvataiteilija Elina Brotherus sekä sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi. Parhaimman vastamainoksen suunnittelijalle on luvassa runsaasti medianäkyvyyttä. Kilpailun säännöt löytyvät täältä: http://www.mainoskupla.fi/ ja kuvia viime vuoden kilpailutöistä löytyy täältä: http://www.luontoliitto.fi/keskustelu/galleria/.

maanantai, elokuu 17, 2009

Uusi lukuvuosi alkaa


Pitkin päivää saapuu uusia opiskelijoita ja vanhat tutut ilahtuvat toistensa jälleennäkemisestä. Tämä päivä on varattu aloitusrutiineihin, opet järjestelevät työtiloja ja oppilaat jonottelevat toimistoon. Huominen aamupäivä menee vielä auditoriossa informaatiotilaisuudessa, mutta iltapäivällä uudet sarjislinjalaiset saavat jo ensimmäiset sarjakuvaan liittyvät tehtävät. Tästä se lähtee!

perjantai, elokuu 14, 2009

TJ = 0


Keijjo palaa aloittamaan alusta opiskelijana.

Hyvää sarjakuvalinjaa!

Mikko Jylhä, Jukka Kostet, Petteri Tikkanen ja muutama muu ottavat sarjakuvalinjan hellään huomaansa.

Keijjo le Taideopiskelija

sunnuntai, elokuu 02, 2009

Osallistumisesta ei seuraa kuin hyötyä


Tarkistin ettei ole mitään esteitä osallistua tähän:

Ruotsin sarjakuvaseura Seriefrjämjandet julistaa kilpailun

Seriemaskerad!
Sarjakuvanaamiaiset!


Tee paras lasten- ja nuortensarjakuva. Voita 20 000 kruunua.

Sarjakuvien maailmassa (I Seriernas Värld) –festivaalilla 21.10. - 23.11. Malmössä palkitaan kai voittaja. Festarin teema on Sarjakuvanaamiaiset kuvaamassa monikulttuurista maailmaa.

Ohjeet:
- Kymmenkunta sivua on suositeltava, lopulliselta julkaisukooltaan 170 x 240 mm, mutta ei ole pakko. Kieli on ruotsi (joten voi joko etsiä ruotsintajan tai tehdä mykkänä). Käytä nimimerkkiä töissä ja liitä mukaan yhteystiedot erikseen kuten kilpailuissa on tapana.
- Resoluutio digitaalisissa töissä:
Viivapiirros 900 – 1200 dpi
Väri tai harmaasävy 400 dpi
- Kopio tai tuloste viimeistään 1.10. osoitteeseen:
Seriefrämjandet,
Friisgatan 15 b,
21421 Malmö
Sverige

Kuoreen merkintä “ISV Serietävling“

Lisää tietoja tätä kautta: http://isv.se/