Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

maanantai, marraskuu 24, 2008

Julkaisukanava


Näin kertoo Kvaakissa nimimerkki Curtvile (korjailin kirjoitusasua):

Muësli sarjakuvalehti etsii sarjakuvantekijöitä: niin kirjoittajia kuin piirtäjiäkin. Vastaanotamme materiaalia stripeistä sarjakuvanovelleihin. Tyylilaji on periaatteessa täysin vapaa.

L
ehden lähtökohta on julkaista laadukasta sarjakuvaa, olla suomalainen vastine eurooppalaisille sarjakuvajulkaisuille kuten BoDoï ja Spirou unohtamatta Metal Hurlantia. Pääpaino on siis eurooppalaishenkisessä sarjakuvassa, jossa ei ole teknisiä vikoja, mutta kuten aina: laatu ratkaisee. Julkaisukoko on A4, sähköisissä versioissa suositellaan 600 dpi tarkkuutta.

Mikäli tunnet, että omaat kuvattuja tarinoita tai haluaisit tehdä niitä, ota yhteyttä joko yksityisviestillä minuun tai sähköpostitse muesli(ihan arvatkaa mikä merkki)necrocomicon.fi


Tuonne siis ei kannata tarjota manga-tyylistä eikä supersankarisarjakuvaa ellei se ole eurooppalaista... öö... tai tarjotkaa mitä vain. Pääsette hyvään seuraan.

Tänään pitäisi alkaa kokeilla lyhytdraamaan tuottamista videoilla tyyliin camera stylo. Saa nähdä ratkeavatko tekniset ongelmat.

keskiviikko, marraskuu 19, 2008

Elävään kuvaan

Antti Haaranen kävi esittelemässä Taikalamppu-menetelmää:Aiomme ottaa sitä käyttöön ensi viikolla. Sen jälkeen on vuorossa draamakäsikirjoittaminen jota mainiosti voi harjoitella lyhytvideoilla.

maanantai, marraskuu 17, 2008

Impivaara

Taiteilija ja malli

Parasta piirustusharjoitusta on se, kun piirtää välillä mallista. Kunhan pikkupakkasilla muistaa varoa, ettei palelluta sormiaan. Mikäpä olisi parempi malli kuin sarjakuvalinjan oma Impivaara. Sitä on moni ikävöinyt, Impivaaran tunnelmaa. Ja niinpä palasi Keijjokin tänään.

torstai, marraskuu 13, 2008

Niilo ja Linux


Tietojenkäsittelytieteen expertti Niilo haluaa tehdä animaationsa Linuxilla. Vektoripohjaisesta Synfig-ohjelmasta löytyy ilmaiset versiot Linuxille, Macille ja Windowsille. Aura Ijäs suositteli Plastic Animation Paper -ohjelmaa. Vaha-animaation tekoon löytyy harrastajakäyttöön ilmainen AnimatorDV. Jos haluaa kokeilla animaation tekoa asentelematta mitään ohjelmia, niin Shapeshifter on helppo ja hauska. Kokeilkaapa!

keskiviikko, marraskuu 12, 2008

Thaimaalaista läskihierontaa


Ollaan kastematoja. Sohvalla rymyäminen jatkuu. Toisaalla valmistuu kuvitustehtäviä nopeaan tahtiin. Keijjolle terveisiä!

maanantai, marraskuu 10, 2008

Maanantaihöperöintiä


Joiku ja Mii lähtevät ruokailuun reppuselässä. Sohvalla könytään ja retkotellaan. Pellenenäisellä Papalla oli perjantaina synttärit, myöhästyneet onnittelut! Mikko Jylhä kävi plokkaamassa Kettupäiviltä palkinnon parhaasta animaatiokäsikirjoituksesta. Onnittelut myös Mikolle.

Rohkeutta heittäytyä?

Joiksu näkee avarasti

Olen penkoillut jatko-opiskelunäkymiä. Voi rakkaat murut, ylioppilastutkinto on käytännössä välttämätön sarjakuvanteon lisäkoulutuksesta haaveilevalle.

Lahdessa ei oteta uusia sarjakuvan täydennyskoulutukseen. Pitää pyrkiä muotsikkaan (ammattikorkeakoulu), jossa lie jonkin verran sarjakuvaakin. Taik on korkeakoulu, jossa opetetaan sarjakuvaakin. Sinne vaaditaan ylioppilastutkinto ja pääsykoekarsinta on tiukka.

Ulkomailla sarjakuvakoulutus yksityisissä laitoksissa maksaa järjettömästi, esimerkiksi 40 000 euroa/vuosi.

Siinä ne. Ainoa tapa oppia lisää Limingan sarjakuvalinjan jälkeen lienee opetella itse tai hankkiutua kisälliksi.

Suunnittelen ensi vuodeksi sarjakuvalukiota.

lauantai, marraskuu 08, 2008

Fanni ja Minna Productions

torstai, marraskuu 06, 2008

Helsingissä tapahtuu

Riikka-kirjastotäti-parka. Joutuu kirjaamaan kaikki ylös.

Kustantamo Arktisen Banaanin Vesa Kataisto lahjoitti (taas) sarjakuvia sarjislinjan kirjastolle niin paljo kuin muovikassin sangat kestää paitsi ettei ihan kestäny!

Paitsi Unnin ja Riikkan Samu Silakka esitetään tänään Helsinkisä myös Hui Hai, jota on ollut tekemässä Miisa.

Keijjo

Jammun kritiikkitehtävä

Eilen oli kritiikkipäivä. Hyvä päivä. Jammun herttaisenjulma kritiikkitehtävä löytyy kokonaisuudessaan täältä:
http://sarjakuvalinja.wordpress.com/2008/11/06/jammun-kritiikkitehtava/

Unnin ja Riikan animaatio Samu Silakka, Syötävä omatunto saa tänään ensi-iltansa Helsingissä Kettupäivillä klo 17.00 ja Black Peiderin vaha-animaationa toteutettu musiikkivideo Freedom löytyy täältä.

Mikä on kun aamuharjoitustehtäviä ei ilmesty seinälle enempää? Onko havaittavissa velttoilua vai onko muita kiireitä? MITÄ?!!!

tiistai, marraskuu 04, 2008

Mielenterveys kovilla?

Tämäkin on nyt arvosteltu Kvaakissa.

Mitä arvostelemiseen tulee, sarjakuvamuotoiset musta-tuntuu-arvioinnit ovat mainioita mutta ne eivät enää riitä. Pian joudutaan tekemään objektiivisia, tekstimuotoisia arvioita lähinnä omakustanteista. Sekös on hyödyllistä omaakin kehitystä ajatellen.

Hauskaa kritiikkipäivää!

maanantai, marraskuu 03, 2008

Taukoliikuntaa

Kipinä-Mikon pelikortit

Asialleen omistautunut sarjakuvapiirtäjä pelaa taukopasianssinsa Disney-pelikorteilla. Muistakaa, että keskiviikko on kritiikkipäivä. Verkkolevy näyttää edelleen toimivan satunnaisesti. Valmiita kritiikkitöitä voi viedä sinne tai sitten toimittaa ne muistitikulla. Yksi tarkoitukseen varattu sininen tikku roikkuu Impivaaran ilmoitustaululla - siinä lavuaarin vieressä.

lauantai, marraskuu 01, 2008

Halloween

Riikka ja Mira-Pauliina

Halloweenjuhlat taisivat mennä ihan mukavasti, kun tapahtuman järjestäjät ovat näin tyytyväisen näköisiä.