Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

keskiviikko, heinäkuu 30, 2008

Kohdennusta


Monet opiskelijat keräävät. Ne ostelee sarjakuvia, elokuvia ja romaaneja. Ne hankkii lävistyksiä ja tatskoja ja poistattaa tatskoja ja käy elokuvissa. Hyvä, se pitää markkinatalouden kasvussa.

Mutta sitten tulee hetki, jolloin annetaan lista hankittavista tarvikkeista ja hyödyllisistä kirjoista. Alkaa kuulua että "ei mullo varaa, toi kirjahan maksaa yli kakskymppiä, noi värit on kalliita apua yhyy".

Sarjakuvia, elokuvia ja romaaneja saa kirjastoista, tai lainaksi kavereilta, ei niitä tarvitse ostaa joka hyllyyn. Muutossa niitä vihaa.

Mutta on kirjoja, joita ei yhdellä lukemalla opi, joista tarvitsee tarkistella asioita vuosien päästä. On avainsarjakuvia ja -elokuvia joita haluaa kerrata. Copicit on hyviä, mutta vesivärien osaajaa kunnioitetaan huomattavasti enemmän. Hyvä elokuva ilmestyy dvd:nä ja päätyy kirjastoon. Säästetään rahat olennaiseen.

Vain elävät esitykset on ainutkertaisia, konsertteihin, performanseihin, teatteriin ja festareille kannattaa mennä.

tiistai, heinäkuu 29, 2008

Kilpailkaa

Ne joilla on mielipiteitä (samoja kuin valtaväestöllä) ja yleistietoa, osallistukaa:
(lainaus Hesarilta)

Pilapiirroskilpailu

Helsingin Sanomain Säätiö järjestää pilapiirroskilpailun, johon voivat osallistua kaikki piirtäjät ja taiteilijat, paitsi ne, joilla on vakituinen pilapiirros jossakin 7- tai 6-päiväisessä sanomalehdessä.

Tästä klikkaamalla löydät tarkat ohjeet osallistumiseen.

Kilpailun kolme parasta työtä palkitaan. Kilpailutöiden tulee olla perillä viimeistään perjantaina 5.9.2008 osoitteessa

Yliasiamies Heleena Savela
Helsingin Sanomain Säätiö
PL 35, 00089 Sanoma

Lisätietoja:
Yliasiamies Heleena Savela
puh. 09-122 2610

pilapiirroskilpailu
Lisäys:
Reima Mäkinen ja Holle muistuttivat Kvaakissa:

Kapalevystäkö täällä vain keskustellaan vaikka kilpailuun osallistumalla menettää kaikki oikeudet (paitsi isyysoikeuden :-) töihihsä! Järjestävä mediatalo voi sääntöjen mukaan vapaasti käyttää kaikkia kilpailuun osallistuvia töitä. Palkka eli palkkio (julkaisemisesta) menee vain kolmelle parhaalle työlle.

"Säätiö saa kilpailuun lähetettyihin töihin vapaan ja rajoittamattoman käyttöoikeuden toteutus- ja jakelutavasta riippumatta. Töitä voidaan julkaista Säätiön valinnan mukaan näyttelyn lisäksi esimerkiksi Säätiön internetsivuilla, Säätiön julkaisuissa tai Säätiön mainonnassa ja markkinoinnissa ilman eri korvausta."

Ehkä todella kannattaa jättää väliin.

maanantai, heinäkuu 28, 2008

Hei, te jotka lähditte kylmään maailmaan....

Muutamat mussukat ovat lentäneet pesästä ja ovat "apurahakelpoisia".

Tutustukaa tarkoin vaikkapa näihin hakuohjeisiin.

lauantai, heinäkuu 26, 2008

Aika pian

Kipinä piirsi kesätöissä ylläolevan jäätelömainoksen
mutta ei se kuulemma paljon myyntiä kohentanut.
Mutta vain siksi kun ihmiset käy väärällä rannalla.


Anime/Finnconissa näkyi viehättäviä sarjislinjalaisia kuten Peutska, Verkku, Tikkka, Anniina, Saldemar, Mikael ja muutama joita en vielä tunne. Nelli ei, koska oli unohtanut koko tapahtuman. Kuul. Palatessani poikkesin Viialassa ostamassa kioskista kaffetta ja lukemassa Kipinä-kirjaa.

Aika pian pääsee oikeaan työhön, tuottamaan piirrettyjä tarinoita. Vaikuttaa siltä että siis aivan ihanaa porukkaa on tulemassa kasapäin sarjakuvalinjalle.

Keijjo