Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

maanantai, maaliskuu 31, 2008

Kapasiteettia

Ensi vuonna ajattelin, että sijoitamme opiskelijoita kahteen kerrokseen. Ja kun Impivaarassa myös yövyttäisiin, työskentely tehostuisi. Samoin voisimme hyödyntää yleisvalaisimia rakentamalla niiden päälle valopöytiä. Joo. (Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Heittiö&poika)

Muumit alkoi tulla valmiiksi. Vielä huomenna niistä annetaan palautetta. Seuraava tehtävä on Aku Ankka -hahmojen ohjeistus. Mikael tarkistaa.

perjantai, maaliskuu 28, 2008

Sarjakuva menee kaupaksi tai ei mene

Muumi-piirtäjäorjien saanti on turvattu. Sarjakuvakapitalistit voivat kärrätä Limingasta koulutettuja viihteensuoltajia tehtaisiinsa.

Oulussa taas julkistettiin Rannan Villen Kajaani:

keskiviikko, maaliskuu 26, 2008

Konditoria-linjalta

Irinin ja Mean tekosia.

Heti kun kurssi alkaa tuntua vähänkin sarjakuva-ammattimaiselta, porukka alkaa vaihtaa alaa. Nämä väkräsivät muovailuvahasta suklaatalon ja kuolaavat sitä nyt A-luokassa.

Piirrelkää niitä muumeja tai joudutte puhelinmyyjiksi.

tiistai, maaliskuu 25, 2008

Hyvän ja Pahan kamppailu

Kuva: Mikko Mäkelä

Tällä ja ehkä tulevallakin viikolla puserretaan taiteellinen vapaus korporatiivisen fascismin ikeeseen. Työmateriaalina käytämme muumeja. Näitä juttuja ei sitten julkaista.

torstai, maaliskuu 20, 2008

Pikkuloma

Jos missä näet tämän kirjankannen, osta pois.
Tämä on aikojen paras LISKO-klassikko.

Vajaa viikko tutkittiin laatusarjakuvia sekä netissä että painettuna. Kipinä-Mikko ehti arvioidakin yhden, ja Miukilla on työn alla Perry Bible Fellowshipin paperiversio. Vammalan kirjapainosta tuli vedos, ja Maailmanhistorian korjaukset postitetaan tiistaina.

Äsken mainittu Mikko
teki myös graafisen suunnittelun harjoitustyön.

Pääsiäinen alkoi. Unni otti A-luokassa iltapäiväaurinkoa. Yläkerrassa aloitellaan oolnaitteria.

maanantai, maaliskuu 17, 2008

Onnea, Mikael!

Taide: Anniina Salminen

perjantai, maaliskuu 14, 2008

Maailmanhistoria lähti painoon

Ramin laite.

Kirjan taittaminen edellyttää aivan erityisiä piristeitä, joita valmistetaan kuvassa näkyvällä laitteella. Tuoksu muistuttaa poltettua hernesoppaa.

Rami lähetti aineiston kirjapainoon ja Tampereen sarjakuvafestivaaleilla näemme lopputuloksen.

torstai, maaliskuu 13, 2008

Kiireinen päivä

Mikael, paljasjalkainen sarjakuvaviikinki, helpottui kun pääsi piirtämään välillä ankkoja.

Äsken viimeinenkin historia siirtyi Ramin taitettavaksi, Anki keskittyi kuumeisena hoitamaan urakkansa valmiiksi. Päivällä Mari matkusti tuntikausia saadakseen originaalit skannattavaksi uudestaan. Aivan kaikki eivät kuitenkaan eivät halunneet tehdä historiaa.

Villen apu päättyi tältä erää, hän palasi taiteilemaan. Jätti Kajaani-kirjansa kirjastoomme. Kiitos, olet korvaamaton.

tiistai, maaliskuu 11, 2008

Maailmanhistoriaa piirretään

Ja tekniikkakin kehittyy. Wacom onnistui vihdoinkin kokoamaan näppärän piirtonäytön.

Siihen aletaan ottaa tuntumaa varovasti ettei ala tehdä liikaa mieli. Maksaa sentään kunnon läppärin verran.

maanantai, maaliskuu 10, 2008

Historia on kaunista

Annukka on historiansa piirrellyt ja aikaa on riittänyt askarteluun.

Sarjakuva on taiteenlajeista mielenkiintoisin. Se on kaukana jähmettymisestä. Historiasarjakuvia syntyy eikä jännetuppitulehduksilta vältytä.

Rami saapui ennakkosivariksi taittamaan. Päivä oli uuvuttava.

perjantai, maaliskuu 07, 2008

24 tunnin työt Ohiossa

Meiltä on osallistuttu kaksi kertaa 24 tunnin sarjakuvatapahtumaan ja lähetetty valmistuneet kakkosneloset Ameriikkaan. Tähän asti ne on ollu Nat Gertlerin olkkarissa mutta nyt ne saa arvokkaamman kodin Ohio State Universitystä.

Tapahtuman uusi järjestäjä on ComicsPRO, the Comics Professional Retailers Organization.

Jaha, jokohan suuntautuisi Liminkaan.

Keijjo