Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

perjantai, helmikuu 29, 2008

Talviloma alkaa

Irini ja valmis sarjakuva

Ihmiset eivät olekaan vielä pakkaamassa talviurheiluvarusteitaan, vaan Impivaarassa viimeistelemässä maailmanhistoriaa. "Pitääks mun käydä rehtorilta kysyyn, että saanks mä jäädä vielä yhdeksi päiväksi?" kyselee Unni. Pitää. Hyvää lomaa kaikille, muistakaa myös levätä välillä.

torstai, helmikuu 28, 2008

Jarkko Mikkolan luento

Näyttelijä, näytelmäkirjailija, ohjaaja Jarkko Mikkola ei halua miellyttää, on ehdoton, etsii uusia näkökulmia ja saa aikaan keskustelua. Kun luennoitsija laittaa itsensä likoon, niin sitä on ilo seurata. Tällainen luento voi aiheuttaa itsenäistä ajattelua ja se on tunnetusti vaarallista. Siksi ymmärrän niitä television ja iltapäivälehdistön turruttamia ihmispoloja, jotka vetäytyivät muihin turvallisempiin askareisiin.

Pahasti näyttää siltä että maailmanhistoria-sarjakuvajulkaisun sivumäärä menee yli neljänsadan. Tervetuloa taittohommiin, Rami.

keskiviikko, helmikuu 27, 2008

Uusi naapuri tulossa

Kuvaaja: Vesa Ranta, Nine Lives

Viimeinkin se on päätetty: ensi syksynä Limingassa aloittaa valokuvalinja, jonka tarkoitus on keskittyä nykyvalokuvataiteeseen. Linjalla tulee vaikuttamaan mm. ansioitunut kuvaaja Vesa Ranta (toivottavasti Vesa ei suutu, kun lainaan tähän kuvaa sen teoksesta). Sarjisihmisetkin pitävät hyvistä valokuvista. Kertokaa iloisesta uutisesta valokuvauksesta kiinnostuneille ystäville.

tiistai, helmikuu 26, 2008

Tintti miniatyyri

Kipinä-Mikko on tilaamassa itselleen postimyyntitarjouksesta Tintin auton pienoismallia. Kvaakin keskustelupalstan mukaan nämä saattavat olla samoja autoja kuin Brysselin Tintti-putiikissa. Ensimmäisen miniatyyrin saa edullisesti, mutta koko sarjan kerääminen voi romauttaa opiskelijan nuudelibudjetin.

Maailmanhistoriajulkaisun lopullinen sivumäärä on vielä mysteeri, mutta ahkerasti haravoimalla lähestymme luotettavaa ennustetta.

maanantai, helmikuu 25, 2008

Ville tuli

Rannan Ville kertaa vielä ohjeet historiasarjisten skannaukseen. Elikkä resoluutiot harmaasävykuviin 400, muuten 800, tallennusmuoto tiff, siivoa kuvista ylimääräiset roskat ja katso että valkoinen on valkoista. Tallenna sivut numeroituina verkkolevylle sarjakuvalinjan maailmanhistoriakansioon.

Skannaushommeleita kannattaa tehdä heti kun sarjakuvaa valmistuu, muutoin jossain vaiheessa tulee hirveä ruuhka. Ole huolellinen, se helpottaa taittajan työtaakkaa. Jos tarvitset apua, pyydä sitä. Taitto on tarkoitus aloittaa hiihtoloman jälkeen 10.3.2008 heti kun Rami saapuu. Tähdätkää siihen.

torstai, helmikuu 21, 2008

Deadline!

Arto ja historia

Maailmanhistorian deadline lähestyy. Tiedoksi kaikille: Ottakaa historiasarjiksestanne kolmet kopiot huomiseksi mukaan auditorioon, vaikka työ olisi vielä kesken. Miksi kolmet, kysyy moni. SIKSI!!!!! Opet tarvitsevat omat lukukappaleensa viikonlopuksi.

Sitten ihan toinen juttu: joku on parin aiemman blogauksen kommenteissa käyttänyt Miukin nimeä. Hyvän ja huonon jäynän ero on ehkä siinä, että hyvän jäynän tekijä jossain vaiheessa tulee esiin, tarkastaa ettei jäynän kohteille käynyt hirvittävän huonosti ja lopuksi kaikki nauravat yhdessä. Huono jäynä aiheuttaa ahdistusta. Toivon, etteivät ihmiset provosoidu loukkaamaan toisiaan, vaikka joku haluaa aiheuttaa hämmennystä. Olkaa edelleenkin kohteliaita ja hyviä ihmisiä myös blogikommenteissa.

Taitoa vai tuuria?Sarjakuva Finlandian
palkintoehdokkaat julkistettiin. Kymmenestä finalistista Petteri ja Tiitu on opettanut kuluneella kaudella Limingassakin. Onnitelkaamme toisiamme.

keskiviikko, helmikuu 20, 2008

Sarjakuvantekowiki


Vuodatus-blogimme lienee vainaa. Hattu päästä.

Mutta tänne alamme koota sarjakuvaviisautta. Ja julkistus tällä kertaa Turun Sanomissa.

tiistai, helmikuu 19, 2008

Pienlehti pelastaa

Veera-Peuta-Elli-Saltsu-nelikko teki Tampereelle pienlehden, jonka painos myytiin melkein loppuun. Onneksi Impivaaraan jäi pari kappaletta. Lehti on loistava ja muuten niin jurnuttava päivä pelastui. Mykistyneenä jään odottamaan Separisafari numero kakkosta.

maanantai, helmikuu 18, 2008

Tracon III

Limingassa oli rauhallinen viikonloppu, kun sarjislinjan värikäs ydinjoukkio oli edustustehtävissä Tampereella Tracon III -tapahtumassa. Final Fantasy Fight -turnauksen voittajaksi julistettiin meidän Peuta. Hyvä, Peuta! Ottelut löytyvät Youtubesta, kun hakusanaksi laittaa: Tracon III. Saanemme raportin tapahtumasta huomisaamuna auditoriossa.

perjantai, helmikuu 15, 2008

Kahdella narulla

Riikka, Mikko, Papa ja Anniina: huikea kahden narun suoritus

Nuoren pitäisi liikkua kaksi tuntia päivässä. Opiskelija liikkuu kun se siirtyy aamiaiselta auditorioon, sieltä työtilaan ja työtilasta ruokalaan. Sitten se liikkuu iltapäiväkahville ja sieltä takaisin. Lisäksi voi harrastaa hyppynarutemppuja kahdella narulla, joka tuntuu tuottavan huomattavan määrän kiroilua ja muutaman onnistumisen. Hulavanteet, lumipallojen heittely ja riehuminen ovat myös suositeltavia liikuntamuotoja.

Taidehistoriat on tutkittu ja ensi viikko on varattu maailmanhistoriasarjakuvalle. Deadline on 22. päivä ja silloin sarjakuvan on syytä olla sellaisessa kuosissa, että se on luku- ja arvostelukelpoinen.

torstai, helmikuu 14, 2008

Hyvää ystävänpäivää!

Aamuluennoilla on kahlattu läpi taidehistoriaa. Ope sekoilee ja sekoaa, onneksi opiskelijat puuttuvat pahimpiin asiavirheisiin. Sarjislinjalaiset ovat fiksuja ja sivistyneitä ja hyviä ihmisiä. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

P.S. Ystävänpäiväbileet on veistolassa perjantaina klo 20.00 - 01.00

keskiviikko, helmikuu 13, 2008

Tiukka kuristusote

Pahvikeijjo ja Unni

Koulu- ja ryhmäkuvaukset on tehty. On hymyilty vaivaantuneesti valokuvaajien vitseille ja räpsäytetty silmät kiinni juuri väärällä hetkellä. Pahvikeijjokin on täyttänyt tärkeän tehtävänsä ja sen voi kuristaa kaulaliinalla tai siirtää vartioimaan Impivaaraa.

tiistai, helmikuu 12, 2008

Väriä!!!

Elli, Peuta, Veera, Hanna ja Muura

Elämä lakeudella, ennen kevättä, voi jossain vaiheessa tuntua harmaalta kuin byrokraatin kalsarit. Vastareaktioksi luovat ihmiset vaihtavat väriä kuin vauhkoontuneet kameleontit. Hienoa!

maanantai, helmikuu 11, 2008

Pahvikeijjo

Milla ja Chii alkoivat valmistamaan Pahvikeijjoa keskiviikon koulukuvausta varten. Värikuvaa varten tarvitaan värillinen Keijjo ja paljon väriä. Kuvaus tapahtuu ruokalassa kello 13.00, silloin ei siis ole luentoa. Olkaa tuolloin paikalla kaikki, värikkäinä.

torstai, helmikuu 07, 2008

Teveisiä aikuiselle Etelästä:

Onnea, Miukki!

Miukista tuli virallisesti aikuinen. Miukki on saanut paljon synttärikortteja ja lahjoja. Illalla Miukki lähtee Ouluun juhlimaan. Hyvää syntymäpäivää, Miukki!

keskiviikko, helmikuu 06, 2008

Nuudeleita

Nuudelipakkausten ylimääräiset chilit voi lahjoittaa Kipinä-Mikolle. Sarjistelemalla-blogi oikkuilee, ei näytä kuvia eikä skandeja. Hienot sarjikset jää toistaiseksi näkymättä, pahoittelemme tilannetta. Positiivisia asioita: Lopperin Miisa tuli visiitille.

tiistai, helmikuu 05, 2008

Historiaseinä

Chii ja Mikko

Historiaseinälle alkaa muodostumaan jonkinlainen kuva tulevasta maailmanhistoria-julkaisusta. Pitäkää tätä seinää ajan tasalla, että saamme kokonaiskuvan siitä missä vaiheessa työ on menossa. Nämä eivät vielä riitä. Kaipaamme luonnoksia vielä ainakin Veeralta, Elliltä, Peutalta, Anssilta, Jarilta ja... KAIKILTA muilta joiden töitä ei vielä seinällä näy!

perjantai, helmikuu 01, 2008

LähtöhaukutEmme jää tuleen makaamaan vaan uusia muotoja kehitellään. Tämä Jylhän Mikon homma on tosin varastettu Kankaanpään taidekoulusta: pläräanimaatiokrokii, eli piirretään vihkoon lyhyitä peräkkäisiä asentoja ja lehteily saa ne elämään.


Papereita rutataan ja viskotaan ja voihkitaan, ”kun en osaa piirtää!”

Ja kun vilkaisee perjantaikrokiitilannetta, eihän siellä duunaa kuin kourallinen ihmisiä.

Heittikö nämä polkupyöränsä jorpakkoon kun ei heti osannut ajaa vaan olisi pitänyt harjoitella?

Ette tietenkään osaa piirtää samalla hetkellä kun kynä koskettaa paperia! Ette osaa edes nähdä silloin kun ensimmäisen kerran avaatte rähmäiset silmänne ja rupeatte rääkymään kun kaikki on niin sekavaa ja napanuora katkaistaan. Kaikki on opittavissa mutta vain tekemällä.

Ne, jotka ylimielisinä kuvittelee osaavansa piirtää kun ovat kopioineet volumekaupalla mangaa, ovat säälittävän väärässä – kökköys kirkuu kilometrin päähän.

Havainnosta piirtämistä on muutenkin liian vähän. Ne jotka ei ole osallistuneet perjantai-iltapäivisin krokiipiirräntää, saavat ehdot.


Keijjo, joka lähtee virkavapaalle. Kun tulen takaisin, ne jotka ei ole harjoitelleet, kokevat tukkapöllyä. Kirosana, manaus, solvaus!