Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

tiistai, kesäkuu 26, 2007

Draamatusta

Pitkästä aikaa selkeää, tyylikästä palautetta!

Ohessa näyte Jukka Vääräkankaalta

maanantai, kesäkuu 18, 2007

Keljua

24 tunnin sarjakuvatapahtuman kokoomakirjassa meijät sentään mainittiin vaikkei julkaistu sarjakuvia.

Nyt vasta huomasin että 24 tunnin sarjakuvatapahtuma tänä vuonna on juuri syysloman aikaann 20.10. Emme siis voi täysillä osallistua siihen! Oululaiset voi mennä Muhokselle kuitenkin.

Keksimme siis jotain omaa kivaa.

perjantai, kesäkuu 08, 2007

Ei lihansyöjille!Eläinsuojeluliitto Animalia järjestää sarjakuvakilpailun, jonka aiheena on eläimet tehotuotannossa ja kasvissyönti!

Sarjakuvakilpailu on avoin kaikille. Kilpailutöissä tulee käyttää kielenä suomea, ruotsia tai englantia. Kilpailutyön maksimipituus on 4 sivua. Kilpailutöiden määrää ei ole rajoitettu, useampi strippi lasketaan yhdeksi sarjakuvaksi. Sarjakuvien tulee olla mustavalkoisia ja ennen julkaisemattomia. Haemme töitä, joissa suhtaudutaan kriittisesti eläinten käyttöön ruoantuotannossa ja töitä, joissa kasvissyönti esitetään positiivisena vaikutuskeinona eläinten puolesta. Teosten koko on A4 tai A3. Originaaleja ei palauteta, joten ota kopio itsellesi työstäsi.

Palkinnot:
I palkinto 300 euroa
II palkinto 200 euroa

Lisäksi parhaista kilpailutöistä kootaan sarjakuvakirja, jonka Animalia julkaisee lokakuussa 2007. Sarjakuvakirjassa julkaistaan kilpailutöiden ohella tunnettujen sarjakuvapiirtäjien töitä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluu sarjakuvataiteilija Kaisa Leka sekä Animalian edustajia.

Kilpailuaika on 7.6.-17.8.2007

Työt on postitettava viimeistään (postileima) 17.08.2007 osoitteella:
Eläinsuojeluliitto Animalia / Sarjakuvakilpailu, Porvoonkatu 53, 00520 HELSINKI. Liitä mukaan omat yhteystietosi. Osallistuessaan kilpailuun tekijät antavat suostumuksensa kertaluontoiseen julkaisuun kilpailutöistä koostuvaan sarjakuvakokoelmaan.

Lisätietoja:
Eeva Suhonen, eeva.suhonen@animalia.fi, p. (09) 720 65 914 tai
Kati Pulli, kati.pulli@animalia.fi, p. (09) 720 65 910

keskiviikko, kesäkuu 06, 2007

Suuntautukaa voittoon

Eurooppanuoret ry järjestää sarjakuvakilpailun aiheesta "Muuttuva Eurooppa"


Kilpailun teemana on Euroopan muutos ja kuinka nuoret muutoksen kokevat.

Aiheen käsittelytapa on vapaa, kaikki popista politiikkaan huomioidaan.
Aihetta voi käsitellä esimerkiksi monikulttuurisuuden, kulttuurien
törmäyksen, rauhan, muodin, kansainvälisyyden tai liikkuvuuden kautta.
Vain mielikuvitus on rajana! Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa alle
35-vuotias.

Töiden toteutustapa: värillinen tai mustavalkoinen. Toivottuna paperikokona A4, tarinan pituus voi olla parista ruudusta pariin sivuun.

Kilpailu aukeaa 1.6 ja päättyy 15.8.2007. Kilpailun parhaimmistoa julkaistaan Eurooppanuoret ry:n nettisivuilla sekä järjestön Tähdistö-lehdessä.

Kilpailun voittajatyö palkitaan 150 euron lahjakortilla Stockmannille, toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan 50 euron lahjakorteilla. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Eurooppanuorten t-paitoja.

Sarjakuvakilpailun raadissa ovat sarjakuvapiirtäjä Johanna Rojola, AD Liisa Seppo, kuvittaja Kalle Talonen ja Eurooppanuorten edustajana puheenjohtaja Joonas Turunen.

Kilpailutyöt lähetetään osoitteella:
Eurooppanuoret ry / Sarjakuvakilpailu
Oikokatu 3
00170 Helsinki

Voit myös skannata työsi ja lähettää sen sähköpostitse osoitteella
elina.kiiski(at)eurooppanuoret.fi

Muista liittää mukaan yhteystietosi.

Osallistuessaan kilpailuun tekijä suostuu siihen, että hänen työnsä julkaistaan ilman eri korvausta Tähdistö-lehdessä sekä Eurooppanuoret ry:n nettisivuilla. Kilpailun ja julkaisun jälkeen sarjakuvien oikeudet palautuvat kokonaisuudessaan tekijöille.

tiistai, kesäkuu 05, 2007

Anatomiaa ikä loppu

Muistakaa opiskella, mussukat.
Boucq: