Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

keskiviikko, elokuu 30, 2006

Taivaallisin Pienlehti –kilpailu Hesan festareilla

Kekkonen lukee Liskoa vaikka ilta jo hämärtää. Oikeesti on sillä kämppäkin.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille suomalaisille omakustannesarjakuville. Viime vuonna kisaan osallistui noin kolmekymmentä lehteä ympäri maata.

Kilpailussa palkitaan kolme lehteä, 1. palkintona 500 euron lahjakortti Domus-Offsettiin (www.domusoffset.fi). Voittajat valitsee Jussi Salakan johtama ammattilaisraati. Voittajat julistetaan sarjakuvafestivaaleilla lauantaina 23.9.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki viime vuoden festarien jälkeen ilmestyneet sarjakuvalehdet, jotka eivät ole yrityksen tai yhdistyksen julkaisemia (eli ns. kaupallisia julkaisuja), ja festivaalien tuottaja pidättää itsellään oikeuden sulkea tarvittaessa lehtiä pois kisasta.

Kilpailuun osallistuvat lehdet on lähetettävä perjantaihin 8.9.2006 mennessä osoitteeseen: Jussi Salakka, Topeliuksenkatu 13 B 10, 00250 Helsinki. Lähetä 3 kpl/osallistuva lehti. Mukaan yhteystiedot.

Kilpailuun osallistuvien töiden parhaimmisto laitetaan festareille esille yleisön luettavaksi.

Lisätietoja: jsalakka(at)welho.com.

www.kupla.net/fest2006

maanantai, elokuu 28, 2006

Vaihdettiin Jukan kanssa luokkia päiten

En tarjoile aivan samaa kurssia A-luokkalaisille kuin viime viikolla. Enkä samoja harjoituksia. Pitkästyisin vain. Luultavasti Jukankin kurssi kehittyy, ainakin se on hymyillyt aurinkoisesti koko päivän.

Illalla teki mieli käydä Varjakassa katsomassa avomerta ja kirjoittamassa ihan rauhassa. Otin Paulan ja Nummin mukaan, mistä Paula kiitti piirtämällä minut kompromettoivassa toiminnassa kuvapäiväkirjaansa. Mitä minä teen tuon lapsen kanssa?Vesi olisi ollut lämmintä mutta eihän näille sattunut uikkareita mukaan kun lähtivät sarjakuvaa opiskelemaan.

sunnuntai, elokuu 27, 2006

Joko kaikki ovat paikalla?

Sunnuntaina tuli Pia.

Täydennys:
Lokakuussa tulee vielä Vääräkankaan Jukka yläkertaan.

lauantai, elokuu 26, 2006

Ihanneasuntola

Oheisen tervehdyksen piirsi Jipon äiti joka kävi kylässä (meillä on piirtelyä varten paperia seinällä). Hän toivotti aurinkoisia opiskelupäiviä alleviivaten sanan opiskelu, joten pidämme hänen poikansa työntouhussa. Kiitos!

torstai, elokuu 24, 2006

Riisi päivässä

Jaakko piirtää peilin avulla kelpo omakuvaa. Keijjo tunkee mukaan väkisin taustalla.

Tänään piirreltiin hyviä siirtymiä sekä luurankoa. Jukan porukka teki omakuvia. Yläkerrassa improiltiin.

Iltapäivällä käytiin Oulussa sarjakuvalukupiirissä. Paikka oli Sokeri-Jussi, jonka terassilla riitti valo Tinttien selailuun, mutta myöhemmin kun ilmat viilenee, käymme siinä... mikäs se on Nevögrououldia vastapäätä?

Otsikko ei liity nälänhätään vaan arvioon että jos on oikein toimelias päivä, niin sarjakuvalinja kuluttaa riisin paperia eli 500 arkkia. Paperitehtaat, voisitte sponssata meille uuden luurangon piirrettäväksi, sillä vanha on harhaanjohtavan huonossa kunnossa.

keskiviikko, elokuu 23, 2006

Piha on muotoutunut nykyiselleen käyttäjien tarpeista

Puu suojaa taiteilijaa.

Maura kävi kylässä ja sepä oli iloista. Ja toi Katalta Katan Kingdom Hearts -doujinshin, kiitos Kata-mussukka. Finnmanga2:takin saattoi vilkaista, ja Heidin piirtämä, Mauran kirjoittama Natta näytti edustavalta. Siellä oli juttu myös Nelliltä ja hänen käsikirjoittajaltaan, mutten ehtinyt lukea.

En päässyt pihasuunnitelmatilaisuuteen mutta kuulin huolestuttavia juttuja aikeista hiekoittaa jalkapallokenttä ja kaataa puita. No sehän temppu olisi!

Tämän koulun yksi tärkeimpiä puolia on ihana vihreä rauhoittava turvallinen ympäristö. Terveitä puita kaadettiin jo aiemmin järjettömin perustein, eikä semmoista enää kestä.

Kuulin jonkun perustelleen että alussa alue on ollut autiompi ja että muka se olisi semmoiseksi tarkoitettukin. Ja kukahan tänne sitten on nuo puut istuttanut, ihan luvatta? Aikoinaan ne olivat nysiä, nyt ne ovat täysikasvuisia ja semmoisia kuin on tarkoitettu. Höpinät puiden vaarallisuudesta ovat pöyristyttäviä - jos halutaan turvallisuutta, poistetaan autot! Puitten alle jää toistaiseksi huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin autojen. Kun ajatellaan minunkin ajotaitojani.

tiistai, elokuu 22, 2006

Aurinkoisa ja tuloksekas päivä

On jännää että ihmiset ovat kuitenkin tavattoman omaperäisiä. Koulu ja massaviihde eivät ole tylsistäneet tätä sakkia. Harjoitustehtävät tuottavat yllättäviä oivalluksia.

Ja sitten ovat nämä toisen vuoden opiskelijat.

Paula. Hän se osaa houkutella ihmisistä esiin uusia puolia. Ei, kiitos kysymästä, Rami voi mainiosti.

sunnuntai, elokuu 20, 2006

Aikaisessa tänä vuonna

Didu palasi Kemistä ja totesi saaneensa flunssan. Nyt ne alkavat, mitään ei mahda. Tauti leviää oppilaasta oppilaaseen, opettajiin, tietokoneisiin ja peltikattokin alkaa vuotaa ja niiskuttaa. Ja kun viimeiset toipuilevat, seuraava virusvariantti ehtii iskeä ennen joulua. Lukinia punkteerataan ja Ahlqvist marisee kuumehorkassa.

Minäkö pessimisti?

Sunnuntaina tuli myös Jukka ja istahti keinuun katsomaan mietteliäästi Arvolan suuntaan. Maanantaina alkaa piirtäminen, sillä " jokin viisaus Betty Edwardsissa piilee".

Viikonloppuna joku bailasi


Nummin eka sarjis. Tuosta tytöstä tulee vielä jotain.

Atte (viimevuotinen opiskelija, laajalti perehtynyt peruna- ja naakka-alaan) poikkesi kylässä. Pientä juhlintaa oli havaittavissa Arvola-asuntolassa. Puoli kolmelta yöllä Miisa aneli tekstiviestein kohteliaan sinnikkäästi että saisi luvan sulkea sähköt pääkatkaisijasta. Ymmärrän hyvin, mutta arvelimme että antaa mennä tämän kerran. Myöhemmin asennamme asuntoloihin ajastimen joka kytkee sähköt pois klo 23:n jälkeen, ja lepositeet napsahtavat päälle.

Huomenna alkaa hektinen työskentely. Jatkokurssilaisille tiedoksi että luen paraikaa Nellin piirtämää 168-sivuista manga-kirjaa Kuninkaan käskystä. Pankaas pontta niihin julkaisuhankkeisiinne.

perjantai, elokuu 18, 2006

Vauhdinottoviikko ohi

Uusi käytäntö alkoi. Joka perjantaina iltapäivällä piirretään mallia päärakennuksessa. Muutama piti hakea erikseen, koettelivat, pirut, ovatko opettajat pehmenneet. Mutta olemme tehneet pyhän valan, että jatkokurssilaiset oppivat piirtämään - ja nauttimaan siitä.

Palautepäivä onnistui. Katseltiin tutustumistehtävien satoa ja suunniteltiin kouluvuotta.

Marja Siira teki melkoisen vinkeän ekasarjiksen.

torstai, elokuu 17, 2006

Ensimmäiset näytteet

Ensimmäinen tutustumistehtävien sarjakuva joka osui käteen oli Marian. Ei kun tämän toisen Marian. Osaan jo melkein kaikki nimet. Aina helpottaa kun on monta samannimistä, ei tarvitse opetella kuin toisen etunimi.

Kuvasitaatti kertoo yleisestä mutta ohimenevästä ilmiöstä.

keskiviikko, elokuu 16, 2006

Perinteinen arboretum-retki

On mukava kävellä ihmisten kanssa Ala-Kestilän arboretumiin ja samalla opetella nimiä ja tutustua. Kirjoittajalinjalaiset ja vapaalinjalaiset olivat mukana. Pyysin opiskelijoita piirtämään puita ja toisiaan. Kirjoittajalinjalaiset olivat suloisia kirjoitellessaan puista muotokuvia.

Nummi tutustui lehmään.

tiistai, elokuu 15, 2006

Nimiä, nimiä

Siira ja Ojutkangas tarttuvat hetkeen.
Ensimmäiset vielä vähän kliinisessä Impivaarassa työskentelijät kautena 06-07.


Olisi opittavana taas kasvoja ja nimiä. Opiskelijoita ilmoittautui 45 joista tuttuja kymmenkunta. Saattaa täydentyä Pialla, joka reissaa vielä. Tervetuloa sieltä Aasiasta tai jostain. Tutustumistehtävät annettiin jo.

Meidän pitänee siirtää Sarjakuvakoulua-blogi uuteen osoitteeseen.

maanantai, elokuu 14, 2006

Alkoi!

Kuvan henkilöt eivät tällä hetkellä liity sarjakuvalinjaan, ainakaan suoraan.

7. sarjakuvalinja alkoi. Viehättäviä ihmisiä haahuili ympäriinsä. Ville piirsi päärakennuksen oveen syyllistämisjulisteen jossa todettiin, että sarjakuvalinjalainen joka ei piirrä koko ajan, on turha. Vanhoja jatkajia näkyi JanneL, JanneO Riku, Mikko, Mikki, Paula, Miisa, Rami, Heidi, Laura ja Elina. Autuutta!

Nyt kannattaisi mennä uimaan. Montun vesi on lämmintä. Jokeen ei kannata puota.

perjantai, elokuu 11, 2006

Pitäisköhän siivota?

Sarjakuvalinjalle saapuu maanantaina opiskelijoita 32 oheiseen karttaan merkityltä paikkakunnalta. Onpa hauskaa. Paitsi että ihan Pohjoisesta ei taida tulla. Klikkaamalla kuva tulee toivoakseni luettavammaksi.

Ropeconissa taitaa olla muutama ihminen myymässä printtejä ja 7:ää veljestä. Menestystä.