Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

torstai, heinäkuu 27, 2006

Rahtunen helpotusta


Samalla opiskelijakortilla saa alennuksen sekä juna- että bussiliikenteessä elokuun alusta alkaen. Silloin VR ja Matkahuolto ottavat käyttöön uuden yhteisen opiskelijakortin.

Uusia opiskelijakortteja saa 1. elokuuta alkaen VR:n lipunmyynneistä ja Matkahuollon toimipaikoista. Kortti on maksuton, mutta korttiin on ostettava kuuden euron hintainen voimassaoloa osoittava lukukausi- tai lukuvuositarra.

Opiskelija voi ostaa myös nykyiseen VR:n opiskelijakorttiin voimassaolotarran, jos hän ei halua vaihtaa korttia uuteen. Tarra maksaa kuusi euroa, mutta tällöin kortilla saa alennuksen vain junamatkoista.

Opiskelijakortilla saa 50 prosentin alennuksen juna- ja bussimatkoista. Alennusta ei myönnetä 30 päivän lipusta, lemmikkimaksusta, makuupaikoista tai autojunapaikoista.

Busseissa alennuksen saa aikuisten kilometritaksan mukaisesta menolipun hinnasta. Yhdensuuntaisen matkan pituus tulee olla vähintään 80 kilometriä.

Uutta opiskelijakorttia varten mukana on oltava oppilaitoksen leimalla varustettu todistus. Todistuksen saa tulostettua VR:n tai Matkahuollon internetsivuilta. Lisäksi tarvitaan yksi uusi passikuva ja henkilöllisyystodistus. Aikaisemmin hankittuun opiskelijakorttiin voi ostaa uuden voimassaolotarran esittämällä oppilaitoksen varmentaman todistuksen.

VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin voivat hankkia kaikki päätoimisesti ja palkatta valtion valvonnassa olevassa oppilaitoksessa opiskelevat henkilöt. Opiskelun on kestettävä yhtäjaksoisesti vähintään kahdeksan kuukautta. Opiskelija-alennuksen ehtoihin voi tutustua tarkemmin osoitteissa www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi.

Toi on hyvä ettei opiskelijalle saa maksaa palkkaa. Enää ei lahjota karkilla, Kaskinen (mutta ei ne tule enää sarjislinjalle, ikävä kyllä). Ja opiskelun pitää kestää ainakin 8 kuukautta, yhtäjaksoisesti, että aika ahkeria joudutte olemaan, tai maksatte kai takaisin ne alennukset jos ei tule suoritusmerkintöjä, vai mitä?

Ja tämän perään ei tipu mitään hymiöitä.