Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

keskiviikko, maaliskuu 29, 2006

Meillä osataan

Seiskaveikka ei tullut vielä ihan valmiiksi, pari sarjista puuttui. Mutta hyvältä näytti pdf:nä. Itse pidin Iiris Rönkön tekstiosuudesta, ja myös sukunimikaimani kirjallisuudenhistoriasta olisi hymähtänyt.

Kun Olli kävi vessassa, HeidiS oli valloittanut hänen paikkansa. Psyykolokisesti se on selitettävissä niin, että HeidiS luulee Ollin kadehdittavan taidon huokuvan tuolista ja auttavan Taikin ennakkotehtävistä suoriutumisesta.

Ehkä se on totta: Olli itse alkoi heti piirtää kömpelömmin. Mutta millä hän piirtää - kädethän ovat vapaat? Sieraimella! Olli kertoi vielä, että vasen sierain on taitavampi.

tiistai, maaliskuu 28, 2006

Terveisiä Oriveden opistolle

Lauramaija Rantala riisuu 7 veljestä

Lauramaija lähti käymään Oriveden opistossa luokkakokouksessa. Sillä aikaa valmistuu ja tarkistetaan 7 veljeksen taitto.

Oheinen maistiainen todistaa, että myös mangatyylisen sarjakuvan ystäville suurteoksestamme löytyy kuolattavaa.

(Ennakkotilauksia siellä Orivedellä voi antaa Lauramaija Rantalan matkaan.)

Lasten sarjakuvaa

Lupasin piirtää Rikulle traktorin.

Riku tekee lapsille tarinaa Jäniksestä ja Kissasta ja värittää sen kauniisti. Minusta se kaipasi sisällöllistä terävöitystä.

Kuka tekisi tarinan ilkeästä traktorista joka lähettää roskapostia?

Tai ovelasta harakasta jonka öinen pahe on televisioantennien ahmiminen?

maanantai, maaliskuu 27, 2006

Aurinko. Kesäaika. Harakoita.

Olette kovasti ennakkotilailleet 7 veljestä mutta vielä pitää malttaa. Indesign-taitto-ohjelma kaatui ja Ville joutui aloittamaan alusta. Kyllä se vielä painoon saadaan.

Mira on Sodankylästä ja vaikuttaa pettävän kiltiltä. Piirtäjänä hän on villipeto!

Villen siviilipalvelu alkaa olla lopussa. Sen jälkeen hänelle luultavasti pitää ruveta maksamaan palkkaa.

Onko siellä ketään joka aikoo syksyllä sivariin ja joka osaa tietotekniikkaa? Täällä olis aiva ihana sivaripaikka tarjolla.

lauantai, maaliskuu 25, 2006

Sarjakuvakertojat

Tässä salaa otetussa kuvassa Ville Ranta, tuo välinekonservatiivi, kokeilee g-terää.
Ei muka pitänyt. Kohta äijän tekstistäkin saa selvää.
Epäuskoisena tarkkailee Outi, joka vihdoinkin on siirtymässä siveltimeen.
Hyvästi terävät kulmat, soljukoon Outin piirto pehmeänä!
(Työntäköön Keijo pensselinsä sanonko...)


Osallistukaas kuvituskilpailuun, hei.

keskiviikko, maaliskuu 22, 2006

Eipäs leperrellä lapsille

Wacomilla on ärsyttävän miellyttävä piirrellä joutavia.

Osa opiskelijoista väsää ennakkotehtäviä päästäkseen ammattiin valmistaviin oppilaitoksiin. Ymmärrettävää. Olemme tavanneet suositella turvallisia ammatteja kuten sähköasentaja, putkimies tai ammatti- ja taparikollinen - mutta jotkut nyt kuitenkin haluavat taideoppilaitoksiin.

Muutama on jo päättänyt jatkaa sarjakuvalinjalla, ja he työstävät lastensarjakuvia, joista on huutava pula. Siis hyvistä. Kuinka moni lapsi onkaan saanut kärsiä pellefanteista, maailmanvahvimmista nalleista ja nallepuheista. Lapset ansaitsevat kunnon kamaa.

Loppuvuoden tärkein projekti on tuottaa sarjakuvaoppimateriaalia. Sitä todennäköisesti tullaan näkemään sarjakuva-aiheisessa wikipediassa. Tästä lisää tuonnempana.

Toi on järjetöntä

Joku on pölliny muistikortinlukijan piuhan. Nyt ei voinu kritiikkitilaisuudessa ottaa valokuvia.
Mitä vitun järkee on ostaa välineitä kun paskiaiset ei välitä kuin omasta hyvinvoinnistaan?

tiistai, maaliskuu 21, 2006

Kuva latautui? Möh.


No nyt onnistui lopulta ladata kuva. Tämä on Virvan kuvapäiväkirjasta Villen käsiskurssin ajoilta. Palaanpa lisäämään aiempiin postauksiin jotain...

maanantai, maaliskuu 20, 2006

Kaskiset lähti

Nuo suloiset pikkuolennot lepäilivät työpöydällä odotellessaan Anun iskää hakemaan. Kun vuode oli jo pakattu.

Piru periköön pahoinvointiyhteiskunnan jossa überlahjakkailla nuorilla ei ole varaa opiskella sarjakuvakoulussa edes lukukautta loppuun.

Kuulen kuinka pihalla auto peruuttelee Arvolan pihaan. En kestä mennä katsomaan kuinka Anu ja Iida viedään pois. Tai kestänpä. Nyyh.

torstai, maaliskuu 16, 2006

Bloggeri petti sitte

Kun ei kerran Bloggeri enää lisää kuvia, blogit pitänee lopettaa.

maanantai, maaliskuu 13, 2006

20 vee

Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisen 20-vuotistaivalta oli juhlimassa 97 tekijää. Semmoinen määrä suomalaisia sarjakuvantekijöitä ei ole ikinä kokoontunut yhteen tilaan. Miksei otettu sormenjälkiä?
Arto Nyyssönen on oikea piirtäjä. Se oli tehnyt atskin luentomuistiinpanotkin sarjakuvana - ja opettaja Mauri Faven oli ostanu ne!

lauantai, maaliskuu 11, 2006

Häiriö?


Kuulemma blogin tausta on hävinnyt johonkin ja tekstie ei näy lukea. Ongelma johtunee sivustosta jolla "template" sijaitsee. Pitäisiköhän vaihtaa ulkoasu?

Lisäys:
Ei tarvinnut, uusi viesti korjasi tilanteen. Koska tämä postaus on tylsä, sijoitan tänne Andy Bleckin piirroksen joka todistaa että piirtelin katsomossa Angoulemessa esiintyviä suomalaisia.

Lisää festivaalimatskua samalta ihmiseltä:

perjantai, maaliskuu 10, 2006

Arastelu päästää hitlerit valtaan

Professori Jukka Kemppinen (juristi) toteaa blogissaan:
"Sananvapaus ei edellytä asiallisuutta eikä kunnioittavaa suhtautumista vastapuoleen. Naurunalaiseksi tekeminen on ollut ainakin 3000 vuotta keskeinen keino mielipiteiden taistelussa. Länsimainen sanomalehdistö ja kirjallisuus alkavat häväistyskirjoituksina ja pilakuvina. Niistä hirtettiin, kunnes lopulta käsitettiin, että ne ovat osa prosessia. No. Kaikkialla sitä ei ole käsitetty vieläkään. Tarkoitan Venäjää."

Varmuuden vuoksi tähdennän, että sarjakuvantekijän tulee toimia mielekkäästi, ei niinkään asiallisesti. Sama se mitä kynästäsi päästät, kunhan se ei ole joutavaa.

keskiviikko, maaliskuu 08, 2006

Tämä on sarjis- ja kirjoittajalinjalaisille:

Etsimme uuteen huumorijulkaisuun
KIRJOITTAJIA
SARJAKUVATAITEILIJOITA
PILAPIIRTÄJIÄ
tai muutoin luovia persoonallisuuksia, jotka ovat tuottaneet ja kykenevät tuottamaan riittävän laadukasta materiaalia valtakunnalliseen levikkiin tähtäävään huumorijulkaisuun. Etsijänä on oululainen yritys, joka räjäyttää kansakunnan kollektiivisen tajunnan ja aiheuttaa kroonisen nauruhermoston repeämän lanseeraamalla legendaarisen Pahkasika-lehden manttelinperijän. Mikäli uskot materiaalisi olevan riittävän hilpeätä ja laadukasta, ota rohkeasti yhteyttä.

Mediavelho
Jussi Väisänen 041-4355788
juhava@paju.oulu.fi


Vai onko kirjoittajalinjalla humoristeja? Kaivakaas hauskuutenne esiin. Muokatkaa valtakunnalliselle yleisölle.

Toiminta tapahduttaa

Palokankaan Jukka ei jää odottamaan että häneltä tultaisiin kysymään josko "hällä sattumoisin olis sarjakuvia myydä". Hän piirtää niitä ja kokoaa lehdiksi, saa neuvoteltua kirjakauppoihin myyntiin ja myy itse postitse, lähettelee arvioitavaksi - ja tulee tunnetuksi.

Dave McKean (Sarjainfon no. 81 artikkeli)

"Monet luulevat, että taidekouluun mennään vain piirtämistä oppimaan, vaikka tärkeimmät siellä opittavat asiat ovat ihmisen keskeisimpiä eloonjäämistaitoja; kuinka tarkkailla ympäristöä, kuinka ratkaista ongelmia, kuinka tuntea empatiaa ihmisiä kohtaan. Se on tärkeää."

Elina, käys tuolla.

tiistai, maaliskuu 07, 2006

Ajoitus

Taas onnistui sijoittaa massiivinen flunssa lomanajaksi. Kikrulla myös.
Monena vuonna taudit on sabotoineet hankkeita, ehkei nyt epidemia uhkaa 7 veljestä.

perjantai, maaliskuu 03, 2006

Tauko

Tämä on Anssi Kokkosen 7:ää.

Tänään lähtee talvilomalle kaikki muut paitsi ne jotka on lähteny lomalle viikko sitten (koska silloin etelässä alkoi loma - mahtaako sisarukset vastaavasti pidentää lomaansa loppupäästä?) tai eilen tai yleensä silloin kuin huvittaa, moni mainitsematta mitään opelle että osais varautua. Tämähän ei ole mikään tylyyn maailmaan hyödyllisin taidoin valmentava oppilaitos (kuten sotakorkeakoulu tai vankila) josta kannattaisi ottaa hyöty haltuun, vaan turvakoti, johon tullaan kun todellisuus ei ollutkaan mitä mainoksessa luvattiin.

Toisaalta jotkut on jo joutuneet siirtymään ansiotyöhön. Atte tekee töitä iltapäivisin, piirtää aamuisin. Joiltain vain loppuu rahat eikä voi jatkaa. Ammattikoululaiset opiskelee ilmaiseksi, syljeskelee tympääntyneenä asfaltille ja aloittaa jonain päivänä vastahakoisesti duunin, omakotitalon maksamisen ja puolentoista lapsen nihkeän kasvattamisen.

Nähdään taas. Loman jälkeen Keijo on aurinkoinen ja kannustava: tylsää!

keskiviikko, maaliskuu 01, 2006

Tietokoneella

Katan seiskaveikkaa: mitä on tekeillä? Ennakkotilauksia otetaan vastaan

Kvaakista löytyy vinkkejä sarjakuvantekemiseen tietokoneella.