Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

keskiviikko, joulukuu 28, 2005

Henkemme kaupalla

Pupen painama t-paita huutaa sananvapautta

Helsingin sanomissa kerrottua (lyhennetty):

"Islamilaisen maailman tiede- ja kulttuurijärjestö Isesco vaatii tanskalaisilta anteeksipyyntöä ja uhkaa maata poliittisella ja kauppasaarrolla.

Viime syyskuussa tanskalaislehti Jyllands-Posten julkaisi 12 pilapiirrosta profeetta
Muhammedista testatakseen, onko terrorismin uhka rajoittanut sananvapautta. Islamilaisessa maailmassa on tabu esittää minkäänlaista kuvaa Muhammedista.

Isescon pääsihteeri
Abdul Aziz Othman al-Twaijiri esitti järjestön 51 jäsenmaalle Tanskan taloudellista ja kulttuurista boikotointia, ellei maa pyydä virallisesti anteeksi pilakuvia. Paljastui, että pakistanilainen Jamaat-e-Islami -puolue on tarjonnut palkkioita sille, joka surmaa tanskalaiset piirtäjät. Euroopan komissio paheksui Jyllands-Postenin piirroksia ajattelemattomiksi ja sopimattomiksi.
- Suoraan sanottuna
tällaiset piirrokset voivat lietsoa kasvavaa islamofobiaa Euroopassa. Kunnioitan sananvapautta, mutta anteeksi vaan, tulisi välttää tällaisia lausuntoja, jotka vain kiihottavat ja lietsovat radikalisoitumista, Frattini sanoi Jyllands-Postenin haastattelussa.

Lehden päätoimittaja
Carsten Juste torjui arvostelun.
- Tästä on tullut niin absurdia, että en ihmettelisi, vaikka lehteä vastaan ryhdyttäisiin toimiin.


Kovin tuntuvat kaikki pitävän oikeutenaan määräillä mitä toiset saavat tehdä.

sunnuntai, joulukuu 18, 2005

Japanin ja Suomen välissä on kehitysmaita

Anime-lehden uusimman numeron pääkirjoituksessa mainitaan huvittavasti meidän sarjakuvalinja. Anime on oikeen hauska Japani-viihteen tietopaketti

Tammikuussa pitäisi tulla Pentelin sivellinkynää Suomeen, saa nähä mihin.

Sitä paitsi, miksi tehdä omia lapsia? Ihmisiä on jo tarpeeksi maailmassa. Kun näet Ollin (kuvassa oikealla) Oulun kaduilla Unisefin hommissa, kysy kuinka voit ruveta elättämään niitä olemassaolevia lapsia joilta länsimaalaiset vie ravinnon ja opiskelumahdollisuudet kaiken maailman järjettömillä tuontitulleilla.

tiistai, joulukuu 13, 2005

Näyttely Ouluun

Kellarigalleriassa oli vielä edellisen näyttelyn kamoja. Tila on intiimi eli pienehkö mutta sinne mahtuu myös upotuskuva Tompasta. Yläkerrasta voi ostaa kamppeita ja skeittilautoja.

Kävimme Miisan kanssa kaupunnissa ostamassa vaniljacolaa ja samalla juttelemassa oululaisen RealDeal-liikkeen Tompan kanssa. Sovimme että järjestämme tammikuussa sarjakuvalinjan näyttelyn + vipinää myymälän alakerrassa sijaitsevaan kellarigalleriaan.

Avajaisten ajankohta olisi 13.1.2006, sillä samalle päivälle kello 17 on kaavailtu myös Oulun seudun sarjakuvanharrastajien tapaamista Nukulla.

Galleriassa sarjislaiset tulisivat piirtämään live-sarjakuvaa ja myymään pienlehtiään.

Saas nähdä mitä keksitään. Oulussa ainakin Ahokoivun Mari varmaan on mukana kuvioissa. Lukeeko Happy Horse -kustantamon pojaat tätä? Osallistukaa.

lauantai, joulukuu 10, 2005

Opettajan omakuva kukoistuksen ajoilta

Kas, mitä löysin siivotessani arkistoja. Yritin tehdä strippejä 13 vuotta sitten. Tosi lyhyitä strippejä. Ei ollu varaa pidempiin.

Kuten näkyy, pyykit jäi pesemättä, kämppä siivoamatta ja muutenkin köyhää oli. Tai emminä tiijä - nyt kämppä on pinta-alaltaan enää kolmanneksen tuonaikaisesta. Lattialla patjalla nukun nytkin, mutta patja on sentään leveämpi.

Lapset, harjoitelkaa. Piirtäkää ahkerasti ettei teille kävisi niin kuin opelle. Kavahtakaa kavalia ajanvarkaita, pelejä. Tehkää sarjakuvia, älkääkä lukeko niitä itse, mokomaa roskaa.

keskiviikko, joulukuu 07, 2005

Torjukaamme kuvataiteen viekoitukset

Kuvanveiston ope Rauli veti kritiikin jossa piti esittää ääni ja siihen liittyvä kuvateos. Laura A:n ääni oli kuorsausta ja kuva tuommoinen. Laura on sarjakuvalinjalla. Höh.

sunnuntai, joulukuu 04, 2005

Myyjäiset perjantaina klo 15.30

Viisainta olisi, jos sarjislaiset kauppaisi piensarjakuvalehtiä myyjäisissä. Meistä useimmat ei ole menossa reissulle (johon rahaa kerätään) mutta meidän pitää koota painokustannukset julkaisuihimme.

Piirtäkää karikatyyrejä asiakkaista vitosella. Niinku esmers tosa kuvassa. Tunnistaako?