Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

maanantai, lokakuu 31, 2005

Mallia

Klikkaa leikettä niin näet lukeekki.

Ahokoivun Mari, viime kauden sarjislainen, esiintyi Iltasanomien lokakuun kotimaisena sarjakuvataiteilijana. On vähä upee. Käy tutustumassa.

Odotettu elävän mallin piirtämisjakso alkoi.

lauantai, lokakuu 29, 2005

Hellsingissä lauantaina

Kirjamessuilla oli valtavasti sarjakuvia ja alan ihmisiä. Viihdyin sielä ainakin tunnin. Hellsingissä vietin neljä tuntia joista kaksi kolmasosaa eksyksissä. Minusta Hellsinki voitais myydä Tallinnaan.

Kirjamessuilla puhuttiin vanhoista suomalaisista sarjakuvista, joita paneelikeskustelijoiden mielestä pitäisi julkaista uudestaan. Eikös uusia suomalaisia sarjakuvia pitäisi julkaista?

Paneeleihin osallistui ensin Ville ja sitten Mika, Asema-kustantamon jätkät, jotka tässä kinaavat kaapin paikasta.

tiistai, lokakuu 25, 2005

Halloveeni 4.11.

Tämä ei ole opistolainen bailaamassa, vaan tuntemattoman taiteilijan vahaveistos. Halooven pidetään Veistolassa. Tuleeko Kikru tiskijukaksi? Mikä on Timon ja Antun sukupuoli?

Halloveenista voi olla sitä tai tätä mieltä mutta pukeutua pitää. Käyttäkää siis loma asujenne suunnitteluun ja tuokaa kampetta mukananne... ettei tartte alasti noloilla.

lauantai, lokakuu 22, 2005

Lomalla netistä

Syysloma alkoi. Täällä lomalla ei ole muuta nettiyhteyttä kuin puhelin. Vierotusoireet alkaa tuntua.

keijoahlqvistin puhelin

perjantai, lokakuu 21, 2005

Lukekaa Essin ohjeistus

Huono kirjoitus on kaiken kirjoittamisen elinehto!

muistuttaa kirjoittajaope Kirjoittamalla-blogissa ja jatkaa:

"Onnistumisen ja menestymisen ajatteleminen varmasti tukehduttavat minut ja sinut ja loput meistä. Riskinotolla pelottelu ja riskinottotilanteiden vähentäminen, epätavallisten ja tuntemattomien asioiden karttaminen, sosiaaliset rajoitukset. Kaikki nämä ja kaiken selviönä pitäminen, leikin loppu. Leikin ja työn toisistaan erottaminen, autoritaarisuus. Päiväunelmien ja fantasioiden väheksyminen. Se latistaa ja kuolettaa kaiken. Huono kirjoitus on kaiken kirjoituksen alku. Huonolla pitää aloittaa ja siihen lopettaa päivä."

Ensin hankkia ja levittää työpöydälle läjä rujoa ainesta, siitä vasta muokataan kerrontaa.

Lue samasta paikasta myös Syyslomaa odotellessa -viesti. Ja tee lomalla sarjakuvapäiväkirjaa! Tämä on käsky.

Niin. Sarjakuvapäiväkirja esiin. Hessu, piirrä pieniä asioita ja kerro niillä tärkeitä.


keskiviikko, lokakuu 19, 2005

Joku sentään arvostaa suomea

Kataa ärstyttää heikot suomennokset (da Vinci -koodi). Niin minuakin. Mutta Kata, kysymys ei ole 'varmuuslukemisesta' vaan 'oikoluvusta' (sori, oli pakko päästä sanomaan).

Ja ei, käännöksiä ei oikolueta, sehän maksaa!

Fillsin Petri ei ole tunari. Äijä käyttää valkoista hansikasta piirtokädessä ettei rasvainen kädensyrjä suttaisi piirrosta. Ja mikäs tuo on? Ei kai vain viivotin!

sunnuntai, lokakuu 16, 2005

Kaikki eivät pelaa (vain)

Timo - raavas metsuri ja sotapoliisi Juuasta. Kuinka mädättävää voikaan olla taidekoulun houru.

Naapuriasuntolan porukkaa tulvi meille näyttämään kuinka HeidiL oli kuin olikin löytänyt Timon pehmeän ytimen. Kuulemma Anttu on käsiteltävänä. Ovikello soi taas kohta. Pahin on odotettavissa.

Niin, Hallouiin taitaa olla 4.11. ettäs tiedätte.

P.S.

Jos joku löyhkäävä nilkki opettaa nuoren ihmisen polttamaan tupakkia, mitään lieventäviä asianhaaroja ei ole löydettävissä!

Joka on nähnyt kaverinsa riutuvan pyörätuolissa keuhkosyöpään, ei jätä tilaisuutta käyttämättä tehdä niiden elämä surkeaksi, jotka ei tyydy pilaamaan omaa terveyttään vaan repivät nuorempiaan samaan helvettiin.

lauantai, lokakuu 15, 2005

Suupala kerrallaan syödään paskaakin

Jos joka päivä tekee vähän, kymmenen vuoden päästä on paljon valmista. Jos joka päivä pelaa sen ajan minkä voisi tehdä vähän, kymmenen vuoden päästä ei ole mitään valmista.

Pelejä on suunniteltu jotta ihmiset muuttuisivat harmittomiksi idiooteiksi. Viihde on ihmiskunnan tärkein keksintö. Se syrjäytti aseet. (Aseita tarvitaan enää viihteen tekemiseen.)

Jaha, Kikru nukahti Keijon paasaukseen:

perjantai, lokakuu 14, 2005

Parissa kuukaudessa pötkitty pitkälle

Kikru opetti päättyneellä viikolla ykkösille väriopin perusteet ja maalautti väriympyröitä ja samaa piirrosta eri väritunnelmin. Ulkona opiskelijat rapsuttivat Mustia, joka näytteli säälittävää ja teeskenteli palelevansa Suomen historian leudoimmassa lokakuussa - porokoira.

Ville kaitsi yläkerran väkeä. Keijo suoritti logistisia toimenpiteitä.

Tänään Karppi näytti auditoriossa miten Painter 9:llä ja Wacom Intuous3:lla maalataan kuvia. Vähä sympaattista.

Oheisessa kuvassa on vielä kymmenen minuuttia ruokailun alkamiseen.

torstai, lokakuu 13, 2005

Asuntoloissa ei o koskaan hyvin

TURPA KIINNI SIELLÄ ALHAALLA! KELLO ON 23.01!

Se on armelias sääntö: kello 23:n jälkeen on hiljaisuus. Tämän Pikku-Arvolan etu on, että siitä pidetään kiinni. Muissa taloissa ei kuulemma niinkään nukuta, ja jotkut haaveilevat rauhallisemmasta kämpästä.

Mutta täältä kuuluu joku haluavan muualle sen tähden kun yks sarjisope vaatii hiljaisuutta. Eiköhän muutto järjesty, kysyntää tänne olisi. Keijo ei enää yhtään talvea aio kärsiä kroonisesta univajeesta ja pitää kyllä talon hiljaisena (tästä lähtien myös päivisin) tai pakkaa tavaransa.

Ja sitten:
vaikka open kannalta on yhdentekevää, herääkö joku luennolle vai ei, muiden opiskelijoiden mielestä ei tunnu hyvältä, jos eräät vain roikkuvat koulun kirjoilla eikä heidän varaansa voi laskea yhteisissä hankkeissa. Jotkut ovat koko kesän tehneet töitä maksaakseen talven opiskelun. Heitä tympii katsella kuinka muutamat vain tappavat aikaa odotellessaan että joku pelastaa heidät todellisuudelta.

Tämä on maailman paras suomenkielinen sarjakuvakoulu sen takia että täällä on ennen näkemättömän pätevät opiskelijat.

perjantai, lokakuu 07, 2005

Lepertelyä

Tänään Ville-ope ja Kikru-ope huolehtivat sarjakuvalinjasta kahden, sillä Keijo-ope oli koulussa, Kaakisen autokoulussa, suorittamassa ajokortin kakkosopintovaihetta johon sisältyi eksymisiä, luennolla istumista, töppäilyä Oulun keskustassa, öljytyllä pellillä jarruttelua ja tietokoneellinen asennetesti.

Väsyneenä palasi Keijo "kotiin" jossa opiskelijat olivat tehneet tunnollisesti tehtäviä. Lisäksi hän sai Ystäväkirjaansa Heidiltä piirroksia, joista tässä yksi. Eik o sööttiä, hä?

tiistai, lokakuu 04, 2005

Opelta meni ääni - ja skidit lähti kattoo telkkaria


Elina perhana kirjoittelee omiaan taululle. Taululle ei kirjoitella! Liitua tuhlaantuu! Opet joutuu pyyhkimään itelleen tiedotustilaa! Ei, Elina, EI!

Niin, Ville kertoi että aina kun tulee albumi valmiiksi, iskee flunssa. Perjantaina se alkoi kritiikin jälkeen. Tänään häneltä meni ääni joten piti kirjoittaa ohjeita taululle. Ja Elina heti sottaamassa. Elina hyi!

maanantai, lokakuu 03, 2005

Värillä välillä

Kikru tuli vetään värioppia ja sai taas nirsoimmatkin yläkerran ihmiset paikalle. Pyysin Kataa piirtämään Villen Viiviwagner-kirjaan mangatyylisen Wagnerin ja sehän piirsi. Koska sivun kääntöpuolen kuva kuulsi läpi, jouduin vähän muokkaamaan sitä enkä malttanut olla vektoroimatta jne... Jos Kata suuttuu, tulee naamaan. Jos Juba suuttuu, siinähän käräjöi.Ville opetti sarjakuvakerrontaa. Minä poika siivosin. Illalla eräät haki videokameran.