Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

keskiviikko, elokuu 31, 2005

Ei oikeasti kärsitä puutetta

Pikku-Arvolassa aterioidaan. Tietenkään kysymys ei ole siitä että koululla olisi pöytäpula. Tai jos on, sehän on positiivinen ongelma kun pöydät tarvitaan työskentelyyn. Tavallaan voisi nähdä että tässä eläydytään paimentolaiskulttuuriin jossa ruokailu tapahtuu matolla, tai on muistettu väärin sanonta "pöydättömän leivän ääressä".

tiistai, elokuu 30, 2005

Monilahjakkuus


Kun musiikki taukoaa, huomataan että pianistin kädet ovat musteessa.

maanantai, elokuu 29, 2005

Nyt alkaa näyttää hyvältä


Kattokaa ny ku opiskelijat on neljästä asti leiponu ja tuo sitte pullaa opelle.
Korvapuustia! Eik o hyvä ilme hä?
Eikä Iida o noin lyhyt, se vaan antaa tilaa kuvaajalle.
Tossa takana seisoi rivissä valtava määrä leipureita. Nyyh.

Arboretum

Käytiin perinnerikkaasti puupuistoretkellä yhdessä kirjoittajalinjalaisten kanssa. Piti piirtää puu ja ihminen. Kirjoittajia pyydettiin salakuuntelemaan sarjislaisia ja kirjoittamaan ylös repliikkejä. Jos kuuntelivat Joonasta ja kumppaneita, saatiin paperille kosolti onomatopoetiikkaa.

Meidän tytöt on aurinkoisia mutta vaarallisia. Puistoon pitää ottaa mukaan aseet. Hanna-Kaisa, Kata ja Tiistai.

Xcomic on korjailtu mutta sivujen esiintymisjärjestys arkistossa on omituinen. Ehkei se haittaa jos kuvien otsikot on numeroitu? Päivämäärät menetettiin ja tekstit laadin uudestaan vanhoja mukaillen.

sunnuntai, elokuu 28, 2005

sarjakuvakoulublogi ei vielä toimi

Saimme Xcomic-ohjelman sekoilemaan. Heli Ruoho, tuo erinomaisesti kaikkea pilkallisuutta tumpeloja kohtaan kaihtava it-osaaja kertoi että kannattaisi asentaa uudempi versio. Näin on tapahtumassa. Ans kattoo mitä kommelluksia nyt saan aikaan.

No, Korpisen Janne korjaa. Ja uutena pelastavana enkelinä Rami Selin. Hän sai dataprojektorin tottelemaan.

keskiviikko, elokuu 24, 2005

Pikaviikko

Kikru vetää realistisen piirtämisen kurssia pikavauhtia. Tiistai-parkaa hirvittää eikä hän suostu enää piirtämään omaa räpyläänsä.

Virva jaksaa. Illalla hänet löytää luokasta harjoittelemasta huoneennurkkaa. Ja tässä huoneessa on monta nurkkaa.

Ville pisti käyntiin kuvapäiväkirjakritiikin. Keijo piirrätti eläviä esineitä ja kävi Oulussa ostamassa koululle kannettavan. Ehkä Janne K. osaa asentaa siihen WLANin kun ripeästi dementoituva Keijo siihen ei pystynyt. Ja ylpeys estää soittamasta nöyränä Helille Kuopioon.

Ohessa Kikru kaupittelee koiranpentuja ylimakeilla mainospiirroksilla. Kaupan päälle luvataan mäyräkoira.
Ulkona hirnuu heppa, sillä tämä on sentään maaseutua.

maanantai, elokuu 22, 2005

Kodikasta


Impivaara on lähes sarjakuvalinjalaisten hallussa. Lukinin Ossi miehittää vielä valokuvaussiiven yläkertaa - mutta luultavasti piirtää sarjakuvia.

Keijo pakeni asunnostaan sellaisessa paniikissa että meksikolainen riippumatto ja venäjänkielinen kuntopyörä jäivät 15 jatkosarjislaisen raiskattavaksi. Lakatut lattiat nirskuvat Pepsitahroista. Roolipelilomakkeet tarrautuvat kengänpohjiin.

sunnuntai, elokuu 21, 2005

Kommentoi pois

Uusi sarjakuvakoulu (osoitteessa www. imingantaidekoulu. com/ xcomic) on mainio mutta siellä ei kävijä pääse aukomaan päätään. Pitäisikö tämäkin blogi pitää käytössä kun tässä on tuota vuorovaikutteisuutta?

Tunnusteluviikko on ohi. Alkaa totinen torvisoitto.

maanantai, elokuu 15, 2005

Kirjoittajalinjakin kirjoittaa

Ja todettakoon ettei kirjoittajalinjan kertomus käynnistynyt vielä, mutta jahka taitoa kertyy Ahlqvistille niin perustetaan kirjoittajille uusi blogi.

Blogi muuttaa

Sarjakuvalinjan blogi siirtyy osoitteeseen:
http://www.limingantaidekoulu.com/xcomic/
koska bloggerissa ei oikein saa sarjakuvia toimimaan.

Luvassa onkin opettavainen blogivuosi.

Ensimmäiset sarjislinjalaiset saapuivat jo sunnuntaina. Tiistai ja Bente vaikuttivat onnellisilta, mutta Iida ja Anu olivat huolissaan majoitustilanteestaan. Saa nähdä miten arki käynnistyy.