Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

maanantai, toukokuu 30, 2005

Kesätauko

Kesällä ei ole mielekästä jatkaa sarjakuvablogia kun ei o toimintaa. Kertomus jatkuu 15.8.2005. Ehkä uudella tavalla. En lähe ennustaan. Kiitos, hyvät ihmiset. Ja Satu-muru.

Kuvassa ei-sarjakuvalinlalaisia päättöillanvieton jälkeen, vaan söpöjä, eikö?


Ei voi kieltää etteikö Konstan panos sarjakuvalinjan Muumi-kamaluuksiin olisi ollut merkittävä. Ja Sanna on kelpo kuvantekijä.

torstai, toukokuu 26, 2005

Päättö

Limingan taidekoulun päättötilaisuudessa puheen pitivät rehtori Ari Karvonen ja toisen vuosikurssin opiskelija, entinen sarjislainen Jyrki Nissinen, jälkimmäinen tosin vastahakoisesti. Jyrki käsitteli puheensa jälkiosassa mm. siivoojia.

Sarjislaisista stipendein palkittiin Virva Puonti, Anna Marttala, Janne Korpinen ja Antti Hintsa. Aiemmin henkilökohtaisen tunnustuspalkinnon (kalligrafiasetti) etevyydestä ja mukavuudesta sai Mari Ahokoivu sekä persoonallisesta kehityksestä ynnä sosiaalisesta lämpimyydestä Joonas Kainulainen (pizzakortti).


Rehtori muistutti nimen Urpo tulevan roomalaisesta Urbanuksesta joka tarkoittaa kaupunkilaista ja sivistynyttä. Ei sillä että koulussamme olisi ketään Urpoa.

keskiviikko, toukokuu 25, 2005

Haikeeta

Tänään oli ns. "viimeinen ilta". Luulin että se olisi huomenna päättöjuhlan jälkeen mutta kuulemma suuri osa porukasta lähtee pääsykokeisiin.

Joen rannassa nuotiolla rentoutui joukko opiskelijaystävyksiä ennen lähtemistä omille teille.


Tuunin kädessä on virvokepullon lisäksi itse asiassa pinaattilettu. Artoa ei ole näkynyt aikoihin ja kuvaajaa hän tervehti kaikkein pisimmäksi kasvaneella sormellaan. Terhi joka inhoaa paparazzeja kätkeytyi hiuksiinsa. Taaimpana M.M.

lauantai, toukokuu 21, 2005

Ensi vuoden sarjakuvalinjat

15.8. alkaa seuraava kouluvuosi Limingan taidekoulun sarjakuvalinjoilla. Niitä on nyt selkeästi kaksi, sillä kymmenkunta opiskelijaa tulee toiseksi vuodeksi. Toinen vuosikurssi tähtää julkaisemiseen.

Kun koulussa aloittaa myös kirjoittajalinja, toiminta tulee olemaan uudella tavalla mielenkiintoista.

Painopiste siirtyy Ville Rannan avulla piirtämistaidon notkistamiseen improvisaatioharjoitusten avulla. Piirtäminen tulee entistä enemmän pahaksi päivittäiseksi pinttymäksi.

Pieni osa porukasta ei osallistunut kuluneella kaudella sarjakuvalinjan työskentelyyn vaan pelasi yöt roolipelejä, nukkui päivät. Saahan sitä omaa aikaansa tuhlata, mutta ei pidä pilata toisten rahalla maksettua vuotta. (Niin, voisin tosiaan suhtautua roolipeleihin suopeammin jos olisin päässyt seuraamaan mutta kun ei otettu! Eipä tipu tiloja ensi vuonna. Nih. Olen, olen lapsellisen katkera, mutta sitä saa mitä tilaa.)


Kuvan henkilö ei liity millään tavalla päivän tekstiin, kahvi vain näkyy loppuneen kesken.

perjantai, toukokuu 20, 2005

Saako tulla?

Suunnittelimme tänään Ville Rannan kanssa kuinka ensi kausi toteutetaan. Siitä tullee sarjakuvalinjamme kaikkien aikojen paras.

Ensi viikolla siivoillaan työtiloja ja asuntoloita ja... Mutta pitää tehä kunnon aukeama Kansanopistolehteen joten peruspiirräntäänkin painostetaan. Pitää myös piirtää palaute kuluneesta kaudesta, ja ne jotka on tulossa toiseksi vuodeksi voivat nyt vaikuttaa siihen mitä tulee tapahtumaan.

Tämmöisiä kohtauksia ei sitten enää ensi kaudella sallita: opiskelija rimpuilee yöllä kysymään opelta neuvoja välinevalinnoitten suhteen:


(Yökuvaa valaistu kuvankäsittelyohjelmalla selkeyden lisäämiseksi. Kuva: Turo Kukkonen, rajaus Keijo Ahlqvist)

torstai, toukokuu 19, 2005

Ahkeruus on toinen luonto

Tänä aamuna koulullamme järjestettiin pihatalkoot. Opiskelijat haravoivat. Sarjakuvalinjalta työhön osallistuivat Mari ja Antti.

Eilen yritin väittää Joonakselle että pihatalkoitten aikana asuntoloista tuhotaan bakteerit ja hyönteiset voimakkaalla radioaktiivisella säteilyllä. Joonas ei tainnut uskoa koska häntäkään ei näkynyt haravoimassa.


Jotenkin tuntuu että olen menettänyt Joonaksen kunnioituksen, sillä hän piirsi minusta tämmöisen kuvan. Onkohan tämä rasistinen?

tiistai, toukokuu 17, 2005

Vielä on toimintaa

Kouluvuosi loppuu 27.5. (päättötilaisuus on 26.5.) ja ilma alkaa olla laimeaa kun tärkeimmät etapit on ohitettu. On tehty Lisko, on käyty Kemissä. Sarjakuvalinjan kärkiporukka työskentelee yhä, mm. Kansanopistolehden toimeksiannon parissa, ja Ville on pannut muutakin mielekästä tehtävää niskaan.

Pian, en tiedä vielä minä päivänä, suunnitellaan yhdessä ensi vuoden kulkua niin että toiseksi vuodeksi ilmoittautuneet saisivat siitä maksimaalisesti irti. Uudet opiskelijat pääsevät tilanteeseen jossa heillä on tukenaan tavallista enemmän vanhoja sarjislaisia.


Tämä on Antti, etevä sarjakuvanopiskelija. Näyttää siltä kuin taaempana tarkkaava herra ei arvostaisi häntä - mutta tuopa ei vielä tunne Antin resursseja.

maanantai, toukokuu 16, 2005

Onneksi olkoon, Pekko!

Onneksi olkoon myös Petteri Tikkanen, joka voitti Kemissä sprinttistrippikilpailun. Onneksi olkoon kakkosellekin, kuka lienee. Mutta ennen kaikkea Pekko Rinkiselle kolmannesta sijasta, sillä Pjr on suoraselkäinen suomalainen sarjakuvaäijjä.


Kilpailun kolmonen ja ykkönen samassa kuvassa. Tikkasen Petteri on ollut myös Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla, sekä opettamassa että opiskelijan ominaisuudessa. No, viime vuoden voittaja Ville Ranta opettaa täällä parhaillaankin ja viime vuoden kolmonen Jyrki Nissinen opiskelee Limingassa kuvataidetta että sillee.

P.S. Unohtu onnitella että viimevuoden sarjislinjalainen Väinö Heinonen ylsi Kemin varsinaisessa kilpailussa neljänneksi strippisarjassa.

sunnuntai, toukokuu 15, 2005

Lyhyesti Kemissä

Ei ollu kehuttava reissu. Meitä kävi Kemissä 8 ihmistä: Tuomi-Nikulan Lauri ja Kikru avustivat kuljetuksissa. Sitten paikan päällä oli niin tylsää että kaikki halusivat jo lauantaina kotiin. Ehkä Kemi ei tarjoa nuorelle polvelle mitään. Vanhat sarjakuvaveteraanit juopottelivat Miettusen saunassa. Viivi ja Wagner -teema ei sarjisopiskelijaa liikauta.

Tuli jutelluksi kiinnostavuuksia Kvaakin Kouvalaisen kanssa. Mutta Malmön sarjakuvakoulun Strömberg, jota olin varsinaisesti tapaamassa, hänpä oli perunut tulonsa.


Osallistuimme kuitenkin sprinttistrippikilpailuun. Takana oleva kaunis nainen on Lahdesta ja lähetti muotsikan ilmoittautumislomakkeita. Ja Jylhän Mikkokin piirtää.

perjantai, toukokuu 13, 2005

Kemiä kohti

Kemin sarjakuvafestivaali alkaa tänään. Yritämme järjestellä kyytejä. Vaikeaa. Autoistuvassa maailmassa persaukiset eivät liiku.

Anna teki kauniin Lisko-mainoksen. Liskoa saa sarjakuvapäivillä hintaan 8€.


Minä ihmettelen tuota tyttöä mitä sen mielessä liikkuu kun se piirtelee tämmöisiä...

torstai, toukokuu 12, 2005

Limingan taidekouluun hakeneille!

Jos ilmoittauduit Limingan taidekouluun internetissä hakulomakkeella 10.5. jälkeen, voisitko ilmoittautua uudestaan sähköpostitse osoitteeseen toimisto (ät-merkki) lko.inet.fi.

Suuryhtiö Teliasonera mokailee taas eikä lomakkeiden käsittely toimi, mutta yhtiö ei ota vastuuta vaan "pahoittelee".


Sori kauhhiast että palvelu josta maksatte raskaasti ei toimi.

tiistai, toukokuu 10, 2005

Eilen satoi lunta

Sveitsinmatka on onnistunut hyvin. Kaikki palasivat takaisin, jopa Hannu Lukin on melkein vaurioitumaton. Ja jotkut alkoivat saman tien tehdä taidetta. Koukkulan Artoa ei kyllä ole näkynyt.

Sarjakuvalinjalla on koko ajan tehty taidetta. Mutta Impivaarassa on hiljaista, sillä eräät työskentelevät asuntolassa. Tiistai on raahannut sinne valopöydänkin. Hoi, Impivaaran yläkerrassa ei enää asu ketään joka hermostuisi dankeamisesta! (Terveisiä vain Heikille puuntyöstöhommiin. Jäämme kaipaamaan parasta mallia.)


Kuka piirtää että pää hehkuu?

maanantai, toukokuu 09, 2005

Nyt! Nyt! Nyt!

No totta juma. Lisko2 tuli painosta. Jos tilaat sen osoitteesta toimisto@lko.inet.fi ja laitat 8 euroa tilille 800012-860402 sekä mainitset viestiosassa sanan LISKO, saat sen kotiisi!


Kannessa vihjataan siihen että sivulla 60 näkyy myös aiempina vuosina luokassa nukkuvien opiskelijoiden varpaita. Pilvi! Sanna! Titta! Väinö! Ja toisaalta yaoi-kamaa. (Eikö o halpamaista markkinointia)

torstai, toukokuu 05, 2005

Keskustelua siitä mistä saa keskustella

Kvaakissa on viime aikoina puhuttu siitä mistä siellä ei voi puhua. Pekon - viime kauden sarjislainen - äärettömän omantunnontarkkoja sarjiksia on sensuroitu. Käykää katsomassa miten he perustelevat.

Rekisteröitykää. Sanokaa itsekin jotain. Minä en lakkaa puolustamasta vapautta käyttää sarjakuvaa pahuudenvastaiseen sotaan. Eli tökkimään idiootteja hereille, vaatimaan ottamaan henkilökohtainen vastuu siitä että koko ajan ihmisiä tapetaan jotta heidän maan läpi voi kuljettaa öljyä. Perkele!
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=2934.msg50258;topicseen#msg50258
ja sitä ennen.


Ahistaako?

keskiviikko, toukokuu 04, 2005

Terveisiä sinne Sveitsiin

Hoh hoijaa. Suuri osa taideporukasta retkeilee Sveitsissä. Auditoriossa ei opiskella, siellä on taidetta. On niin hiljaista - paitsi tietysti sarjakuvalinjalla, jolta lähti reissuun vain Koukkula, muut työskentelee entiseen malliin.


Kevätnäyttelyssä käy joka päivä porukkaa. Onkohan töitä osteltu?

maanantai, toukokuu 02, 2005

Kevätnäyttelyn avajaiset meni hienosti

Koululla oli vappuna paljon yleisöä ihmettelemässä sarjislaisten piirtämää arveluttavaa Muumi-tulkintaa. Lisäksi kullanmurut piirtelivät liidulla Keijon ikkunan alle:


He kirjoittelivat myös Hannu Lukinin ikkunan alle mutta Hannu lähti Sveitsiin.