Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

torstai, joulukuu 16, 2004

Vapaus on maalia

Kävin nautiskelemassa maalausluokan työskentelyilmapiiriä. Upea tunnelma, maalasivat toisistaan rajuja muotokuvia. Yksi tyttö maalasi kahta taulua yhtä aikaa.

Mutta eikös tietysti entinen sarjakuvalinjalainen Jyrki tuossa maalaa krokotiilin pärstää. Voi yhyren kerran.

Puolenpäivän jälkeen tarjottiin joulusapuskaa poikkeuksellisen runsaan ja tasokkaan ohjelman kera. Kotamäen Päivi aloitti parilla pianokappaleella. Mutta tällä kaudella on toiminut myös teatteriryhmä, joka esitti improvisaatioita - nuo tavallisennäköiset taideopiskelijat, huh.

Huomenna ihmiset kotiutuvat, enimmäkseen.

keskiviikko, joulukuu 15, 2004

Tärkein työkalu

Käytettynä vuonna 2000 hankittu kopiokonemme Sharp SF7800 joutui murisevana ja oikuttelevana saattohoitoon. Hän oli toki ottanut sarjakuvalinjan palveluksessa jo 30 007 valokopiota. Uusvanha Sharp 2116 nostettiin palvelukseen, suurentamaan, pienentämään ja monistamaan sarjakuvaa.

Rautiaisen Pekalta viitsii ostaa käytetynkin koneen kun se pitää näitä kunnossa.

tiistai, joulukuu 14, 2004

Kyllä he yhä työskentelevät

Ihmiset istuvat iltapäivisin Essin (käsikirjoitusope) ympärillä ison pöydän ääressä ähräämässä jotain mutta kun yritän vakoilla, kuuluu ”Me pois siitä kyttäämästä”.

Päivi etenee määrätietoisesti kohti tietokonepiirtämistä.

Janne oli tehnyt ”Toteamissarjakuvan”.

maanantai, joulukuu 13, 2004

Jaa häh?

Kyllä alkaa vitsit loppua ennen kuin vuosi. Ihmiset elää toinen jalka lomalla. Pitää päästä pintaan hengittämään happea, ja sitten voi taas olla taidekoulu-sukelluksissa talvilomaan asti.
Kato ny kuitenkin Joonaksen sovitus Hugo Simbergin Haavoittuneesta enkelistä.

Tämmöisenkin taulun materiaalikustannukset on 75€. Että ei sovi narista taiteen hinnoista.

keskiviikko, joulukuu 08, 2004

Kritiikkipäivä

Kuvanveiston opettaja Rauli Körkkö antoi kritiikkitehtäväksi toteuttaa tunnettu taideteos, jonka tunnelma on muutettu. Myös muutama sarjislainen on innostunut maalaamaan, jopa Joonas. Joonasta auttoi alkuun Konsta, jonka teoksen näemme kuvassa. Mitähän opet siitä sanoo?

Leonardon mullat pölisee.

tiistai, joulukuu 07, 2004

Kurssi kohti ensi vuotta

Viimeisen kurssin aloitti Essi Kummu. Sarjislaiset ja muutama taidelinjalainen alkoivat harjoitella käsikirjoittamista tosi tarpeisiin.

Viikonloppu oli pitkä itsenäisyyksineen ja olisi ollut tylsä elleivät ikiluovat ihmisemme olisi elokuvanneet mm. opiskelijamielenterveyttä valottavaa elokuvaa Pöpipää.

Tiedosto on yli 360-kiloinen wmv, eikä tämä systeemi esitä semmoista. Koita tuolta.

perjantai, joulukuu 03, 2004

Itsenäisyys koittaa maanantaina

Kävimme aamulla vielä viimeisen kerran ala-asteella esiintymässä. Tällä kertaa meitä oli enemmän kuin riittävästi, joten saimme opetussuunnitelmat sekaisin. Muutamat meistä pelkäävät lapsia mutta rauhoittuvat piirtämällä hirviöitä.

Kaisupyyn silkkipainokurssi päättyi menestyksekkäästi. Omituinen tyttö, pyytää töistä vapaata tullakseen töihin. Mutta kivaa oli.

Itsenäisyyspäivän jälkeen Essi Kummu saapuu virittelemään käsikirjoittamisen harjoittelukurssia. Taidepuoleltakin osallistuu ihmisiä, lähinnä teatteriharrastajia. Oppilaitoksemme monipuolistuu.

Kata ja Saija teki yhteisen silkkipainokuvan. Voi voi oij kun sen teksti ei erotu tästä.