Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

tiistai, elokuu 31, 2004

Taistelukokemusta

Ammattimainen piirtäjä ei säikähdä kyläläisten epäluuloisia katseita. Kakkosluokka kävi keskustassa piirtämässä arkisia toimintoja kuten maksuautomaatilla asioimista.

Mira, Riku ja Antti piirtävät muistiin. Taustalla alkuasukas.

Ykkösluokassa kasautuu jatkosarjakuva. Muumiaiheinen hupailu saattaisi hymyilyttää Tove Janssonia muttei lastenkulttuurisihteereitä:

Nuuskamuikkunen huomaa Hemulilla paiseita ahterissa.

maanantai, elokuu 30, 2004

Ei valokuva- vaan piirrosmuisti

Sarjakuvantekijän pitää painaa mieleen kuvia.
Tuijotutin esinettä 15 minuuttia, siirsin esineen piiloon ja pyysin piirtämään muistista. Onnistunut harjoitus.

Mutta Kata saa mut herkistymään. Vilkases sen kuvapäiväkirjaa:

Mitä minä oikein teen tuon Joonaksen kanssa?

lauantai, elokuu 28, 2004

Reipasta meininkiä

Tiistai pesee Virvan tukkaa.

perjantai, elokuu 27, 2004

Onneksi olen kypsä, aikuinen

Illalla väki katselee piirrettyjä. Tiistai toi niitä mukanaan 300 gigaa, Virva vain 150 Gt.

Piirtelin Anttia, Konstaa ja Tiistaita kun ne tuijotti ja pani vähän alta lipan Hopeanuolta. Piirretyn joka toisessa repliikissä ilmaistiin tappoaie. Perkele kun tyhmyyteen oikein koulutetaan.

Toimittaja Åsna Seierstadt kuvaa Irakin sodasta kertovassa kirjassaan 101 päivää kuinka parikymppiset pelokkaat amerikkalaissotilaat on koulutettu ampumaan varmuuden vuoksi kaikkea: pellolla työskenteleviä naisia, pakoon juoksevia lapsia, kamerallaan tähtääviä toimittajia. Päättelen, että heitä on herkistetty lapsesta asti animaatioelokuvilla, joita tv esittää aamuisin Suomessakin. Vain tappaminen on ratkaisu.

torstai, elokuu 26, 2004

Sarjakuvalinjalla leikitään jumalaa, näillä lakeuksilla

Tänään suunniteltiin hahmoja ja luotiin niiden ympärille maailmoita. Herkullisen näköisten hirviöiden ohella valmistuu söpöjä eläinhahmoja.

Heli Törmänen ja keskeneräinen olento.

keskiviikko, elokuu 25, 2004

Hallayön jälkeen kesäinen päivä

Jukan luokassa vuollaan routaeristelevyä ja väännetään rautalankaa.
Minä teetin strippejä annetuista lauseista ja ilmeistä. Riku pääsi jyvälle.

Katkelma Riku Konttorin lyijykynästripistä

Illalla luin haltioituneena erään opiskelijan blogia. Tekniikan kehittyminen ei vieraannutakaan, vaan näyttää palauttavan taidetta teeskentelemättömään itseilmaisuun. Siis nuoren ihmisen käyttämä tekniikka.

tiistai, elokuu 24, 2004

Jos mäkki joskus kaatuu niin saappaat jalassa

Kun animaatiolinja ei käynnistynyt, sarjakuvalinja peri käyttöönsä kymmenen mäkkiä. Petri Kulju kävi opastamassa järjestelmän käyttöönotossa.

Bente juhlisti tilaisuutta upealla kampauksella.

maanantai, elokuu 23, 2004

Tunnelma vapautuu tai ainakin pääsee ehdonalaiseen

Konsta (kuvataidepuolelta) toi Impivaaraan hyvää hyvyyttään 150 pussia teetä vaan sai vastaansa imukuppipistoolitulta.

Kata ehdotti Impivaaran eteen riukua jotta tytöt voisivat säästää aikaa käymällä kakalla samalla kun tupakoivat. Illalla luokassa poikennut talonmies Pena ei rohkaissut toivetta.

sunnuntai, elokuu 22, 2004

Tästä toukokuuhun tapahtuu valtavasti

Vauhdinottoviikko sujui hauskasti, maanantaista ponnistetaan täyteen vauhtiin. Kuvanveistäjä Jukka Kostet saapui opettamaan kuinka metalliluurangon päälle luodaan kolmiulotteinen sarjakuvahahmo.

Jukka pitää mallit kurissa.

Itse yllytän toisen luokkahuoneen porukan tuottamaan julkaisukelpoista strippisarjakuvaa ammattilaisvauhtia.

torstai, elokuu 19, 2004

Jaaha ja eka palautepäivä

Katsottiin ensimmäisiä sarjakuvasuorituksia kunnes Microsoft-yhtiön läpisonta tuote taas jumitti. Näin:

Poiminto Tiistain sarjakuvasta Ma olen Tiistai.

Sitten rohkeimmat ryhtyivät ottamaan haltuunsa piirtimistä ihaninta, sivellintä.

keskiviikko, elokuu 18, 2004

Alkoivat piirtää, nuo enkelit

Sosiaalinen Joonas synnytti kolmosluokkaan niin viihtyisän tunnelman että muuttoliike ykkösluokasta sinne alkoi. Malttakaa, tämä oli vasta ensimmäinen työpäivä ja ihmiset ovat vielä varovaisia.

Joonas aloittaa vuoden nöyränä.

tiistai, elokuu 17, 2004

Nyt se alkoi

Kertaakaan enää ei tule tämä sakki olemaan näin täysilukuisena paikalla. Talon tavat esitteli rehtori. Yleisinfosta siirryttiin työtiloihin. Ruvettiin opiskelemaan taidetta. Ja sarjakuvaa.

Auditorio, jollaisella ei pitäisi olla mitään asiaa taidekouluun. Siellä nuutuu.

sunnuntai, elokuu 15, 2004

Ihmisiä saapui taloon

Ensimmäisenä päivänä ilmoittaudutaan, majoitutaan ja pällistellään ympärille. Vielä ei tiedetä kuka opiskelee mitä, opettajat näyttävät opiskelijoilta ja päin vastoin.

Pihalla näkyy houkuttelevia työn jälkiä kesäisestä puuveistotapahtumasta.