Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (http://limingantaidekoulu.fi/fi/) sarjakuvalinja käynnisti kymmenennen kautensa 17.8.2009. Opiskelemme sarjakuvaa aamusta iltaan (toisinaan illasta aamuun) koko talven. Meitä on Impivaarallinen, nyt nelisenkymmentä.

tiistai, huhtikuu 27, 2010

Maalauspäivä

Toivo maalaa

Tänään otetaan tilaa haltuun ja merkitään se omaksi. Rumia kaappeja voi koristella maalaamalla niihin vaikka sarjakuvia. Ulkona on harmaata ja sataa räntää, mutta sisällä on nyt värikästä.

Sara, Emppu ja Aleksi

Eilen oli keväisempää. Silloin tehtiin kävelyretki arboretumiin. Emppu parka loukkasi jalkansa ja liikkuu nyt kepeillä. Parane pian, Emppu!
http://www.youtube.com/watch?v=qYvB7z2lEUM

tiistai, huhtikuu 20, 2010

Kevätnäyttely

Henna, Riika, Sisko ja Nora

Taidekoulun kevätnäyttelyä ripustetaan tämä viikko. Sarjislinjan vuosijulkaisuoriginaalit ovat samaan aikaan esillä Kärsämäellä. Tänä vuonna sarjislaiset tekevät teokset yhteistyöprojektina ihan tätä näyttelyä varten. Esillä on myös maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia koulun päärakennuksessa, Vilho Lampi museossa ja Limingan keskustassa Osuuspankkia vastapäätä sijaitsevassa entisessä meijerin toimistotilassa, tai oli siinä välillä antiikkiliikekin. Tervetuloa avajaisiin sunnuntaina klo 13.00.

tiistai, huhtikuu 13, 2010

Koulukiusaamista?

Kevät saapuu Liminkaan hitaasti, lunta on vielä metritolkulla. Kevätaurinko saa ihmiset tekemään outoja asioita. Jos ei muuta, niin porukan pienin pitää teipata roudarinteipillä lipputankoon.

maanantai, maaliskuu 29, 2010

Kampitus

Emu ja Emmiina

Tämän ja viime viikon tehtävät pohjautuvat Lars von Trierin elokuvaan The Five Obstructions. Siinä ohjaaja Jørgen Leth joutuu tekemään elokuvaansa uusiksi Trierin asettamien ehtojen mukaan. Sarjislaisten ilmeet ovat olleet näkemisen arvoisia. Emmiina joutuu muokkaamaan rakkaan sarjakuvansa taikatyttömangaksi.

sunnuntai, maaliskuu 21, 2010

Tampere kuplii

Heli, Julia ja Mira-Pauliina

Bussikuljetus Tampereen festareille lähti lauantaiaamuna klo 4.30. Suomen käyttöoppaan julkaisutilaisuuteen ehdittiin ajoissa. Klubin ohjelma oli mielenkiintoinen ja sarjisbloggaajien paneelikeskustelu oli vallatonta. Sarjakuva-Finlandian voitti Petteri Tikkanen. Onnea! Karikatyyribattlen jälkeen illan orkesteri Katariinamies improvisoi laulun Petterille: Tuuli kuivaa onnen kyynelet.

maanantai, maaliskuu 15, 2010

Suomen käyttöopas

Haluttua tavaraaVuosijulkaisu tuli. Nyt syynätään painolaatu, ja aloitetaan raivokas markkinointi. Ensimmäinen koitos on Tampere kupliissa jo ensi lauantaina.

Samaan aikaan toisaalla;

Entinen opiskelijamme Kaisa Tampereelta aktivoituu poliittisesti ja pyytää tämänvuotisilta apua Ydinvoima -aiheisen sarjakuvakilpailun muodossa. Lisätietoja http://toimintaryhma.blogspot.com/ tai toimintaryhma@gmail.com. Deadline 26.4.2010.

Kollegamme Sippo Turun sarjakuvaseurasta lähestyy sarjakuvalinjaa Scifi -aiheisen antologian merkeissä. lisätietoja http://www.turunsarjakuvakerho.net/. Deadline 31.03.2010.

Lisäksi karikatyyrin piirtäjiä toivotaan Hyvän mielen taloon Ouluun, näyttelyä ja työpajan vetäjiä Kärsämäelle ja puhujia Tampereelle. Missä välissä me ehditään opiskella?

lauantai, maaliskuu 06, 2010

HiihtolomaKoska kellään ei nykyään ole enää suksia, hoidettiin hiihtoloman ulkoilut jo kouluaikana. Torstaina synnytettiin – tai ainakin saatettiin alulle – pihantäydeltä lumiveistoksia.
Käyttämätöntä luntakin jäi vielä pihan täydeltä. Kuka ehtii ensin?